San Francisco, California,
21
oktober
2011
|
16:39
Europe/Amsterdam

Tom Foremski; de "geestesvader" van het digitale persbericht

Oprichters PersPagina ontmoeten Tom Foremski in San Francisco

In 2006 had Foremski, een oud Financial Times journalist, er meer dan genoeg van. Om de zoveel tijd kreeg hij een persbericht van ruim 8 Mb in zijn mailbox waarmee een of ander PR bureau graag een “nieuwsfeit” bij hem onder de aandacht bracht. De aandacht die het bij Foremski opwekte was echter een negatieve daar telkens zijn hele inbox in overvol zat.

In 2006 schreef Tom zijn eerste blog getiteld “Die! Press Release! Die! Die! Die!”. In het kort vroeg hij zich af waarom, met de huidige beschikbare technologie (lees internet), PR professionals geen web pagina’s beschikbaar stelden met de relevante informatie en deze middels hyperlinks beschikbaar maakten voor journalisten.

Volgens Foremski is er in zes jaar na zijn eerste blog, die in de academische wereld werd geroemd en gebruikt als "best practice" voorbeeld, nog maar weinig verandering in de aanpak van PR professionals tot stand gekomen.

 

Tom Foremski was jarenlang correspondent voor Amerikaanse en internationale kranten, waaronder ook het FT, over alles dat met media en technologie te maken had in Silicon Valley. In 2004 was hij een van de eerste journalisten die zijn baan bij een gerenomeerde krant opgaf om full-time te bloggen. Nu is hij de uitgever van Silicon Valley Watcher, een website waarmee Tom en zijn team rapporteren over alles dat te maken heeft met media, PR, en technologie.

Holland in the Valley

21
okt
2011
www.hollandinthevalley.com

The Silicon Valley Watcher: A Quick And Effective Corporate Social Media Newsroom

20
okt
2011
www.siliconvalleywatcher.com
Over PressPage

PressPage biedt een online oplossing voor het PR-bureaus door middel van een professioneel social media release en newsroom platform. De newsroom en releases kunnen gemakkelijk worden aangepast naar de huisstijl van een organisatie en naadloos geïntegreerd worden in bestaande websites. Het platform geeft pr-bureaus de mogelijkheid om rijke multi-media (pers) berichten te creëren, beheren, distribueren en te monitoren.
Deze "turn-key" technologie maakt het mogelijk voor  PR-bureaus om efficiënt en effectief in te springen op de sterke vraag van bedrijven op het gebied van online PR.