Amsterdam,
24
oktober
2017
|
15:00
Europe/Amsterdam

De grootste uitdagingen voor PR-professionals

De dagelijkse strijd om het juiste verhaal naar buiten te krijgen

PR is geen makkelijke baan. Het is nooit makkelijk geweest, maar door de opkomst van het internet en social media lijkt het nog moeilijker te zijn geworden op het juiste verhaal aan de juiste mensen te kunnen vertellen. Uiteraard is PR een geweldig veld om in te mogen werken, maar toch zijn er enkele moeilijke uitdagingen die PR-professionals bijna dagelijks mee te maken hebben. We hebben de grootste uitdagingen verzameld, wat zijn die van jou?

Betrouwbaarheid en reputatiemanagement

Alles kan online gevonden en onderzocht worden, dus zorg ervoor dat je eerlijk en open bent wanneer je een statement naar buiten brengt. Daarnaast kan iedereen content online publiceren die gericht is op, of tegen, jouw organisatie. Dit kan een negatieve recensie zijn van een product, een ontevreden werknemer of stakeholder die gevoelige informatie deelt. Betrouwbaarheid is enorm belangrijk voor organisaties, en voor PR-professionals misschien nog wel belangrijker. Zonder betrouwbaarheid zal het bericht wat je wil delen niet gelezen en gedeeld worden, en is het moeilijk om dan je reputatie te herstellen. Denk altijd na over het risico van reputatieverlies als je een bericht de wereld instuurt.

 

Kevin Johnston
“Als [...] bedrijfseigenaar moet je zoeken naar manieren om je betrouwbaarheid te versterken wanneer je een bericht verstuurt. Dit kan door je eigen referenties en achtergrond te gebruiken, derde partijen vragen om je bericht te ondersteunen en cijfers te gebruiken je je PR claims ondersteunen.” Challenges of Public Relations in the 21st century
Kevin Johnston

Kies de juiste kanalen

Blogs, vlogs, Instagram, Snapchat, LinkedIn. Er zijn zoveel online kanalen om te gebruiken, nog los van alle traditionele media die je kan inzetten. Hoe kies je de juiste kanalen? Welk bericht zou op welk kanaal moeten worden verspreid en waarom? Helaas is er geen simpel antwoord op deze vragen. Elke doelgroep heeft andere voorkeuren en elk bericht heeft mogelijk een bepaald format of platform nodig. Voordat je nieuwe content creëert of een persbericht maakt, denk na over het doel wat je probeert te bereiken met het bericht. Welke doelgroep past er bij dit doel, waar bevindt deze doelgroep zich en wat zijn hun voorkeuren met betrekking tot contentconsumptie? Is er een bepaald kanaal wat goed scoort met dit type content? Door vooraf kritische vragen te stellen over het format, ben je in de mogelijkheid om het bericht en het format aan te passen aan het kanaal om zo het beste resultaat te behalen.

 

Sophie Elizabeth Smith
“De mogelijkheid om social mediakanalen te koppelen aan de grote doelen van je strategie is essentieel. Als je niet kan uitleggen waarom of hoe een bepaald kanaal je gaat helpen een doel te behalen, dan is de kans groot dat je het kanaal niet moet inzetten.”  How to Choose the Best Social Media Channels for Your Business
Sophie Elizabeth Smith

Impact meten

Met online data in de lift is de vraag naar meetbare resultaten steeds dringender geworden. Ook PR-professionals hebben te maken met de vraag om de ROI van hun inspanningen te laten zien. Dit vereist een nieuwe mindset wanneer er contact wordt gezocht met journalisten en er content wordt gecreëerd voor verschillende kanalen. Voordat je begint, identificeer het doel dat je wil bereiken en de eenheden die je gaat gebruiken om het resultaat te meten. Een duidelijk, concreet en meetbaar doel moet het startpunt zijn. In de meeste gevallen zal het doel de meeteenheden bepalen. Als je een bepaald aantal mensen binnen een doelgroep wil bereiken, dan kan je dat gebruiken als inspiratie voor de meeteenheden. Daarnaast moet je in staat zijn om je doelgroep te bepalen, het format, de structuur en de distributiekanalen. Wanneer je het bericht verstuurt, begin je gelijk met het verzamelen van data. Dan kan je misschien wat details aanpassen om je bericht verder te verspreiden en de resultaten te verbeteren.

 

Danitsja Koster
“Investeer wat tijd om online data effectief te kunnen gebruiken en de kans op succes kan gigantisch worden vergroot.” Online data en PR
Danitsja Koster

Crisismanagement

Een crisis is niet te voorkomen. Je organisatie kan een natuurramp te verduren krijgen, negatief nieuws kan uit de hand lopen of het bedrijf loopt tegen financiële uitdagingen aan die veel media-aandacht krijgen. De meest stressvolle tijd is tijdens een crisis, er wordt dan veel gevraagd van de PR- en communicatieteams. Om zeker te zijn dat je een crisis redelijk doorkomt, is het van groot belang om goede voorbereidingen te treffen. Communicatie is essentieel tijdens een crisis, weten waar en hoe te communiceren is van groot belang voor je strategie. Zorg ervoor dat je een protocol hebt liggen wat je door de crisis heen sleept en reflecteer achteraf zodat je het huidige protocol kan verbeteren.

 

Christa Hemelaar
“Voor een organisatie is het belangrijk om een protocol te hanteren in tijden van crisis. Niet alleen over hoe je moet handelen en moet omgaan met de crisis, maar ook om ervoor te zorgen dat de communicatie tijdens een crisis goed blijft draaien. Welke mankrachten, voorzieningen en strategieën heb je daarbij nodig?” Crisiscommunicatie: 5 tips voor de inzet van social media
Christa Hemelaar

Time management

Elke stressvolle baan geeft de uitdagende taak om tijd te managen, PR is niet anders. Met strakke deadlines, vele belangen in het geding en nieuws wat 24/7 verspreid wordt, hebben PR-professionals veel op hun bordje. Om alle taken die je moet doen bij te houden is het belangrijk dat je de tijd managet door overzicht te creëren en prioriteiten te stellen. Plan taken in op een kalender, schat in hoeveel tijd een taak kost en houd daar rekening mee tijdens het plannen, maak dagelijks een to-dolijst en weet wat je prioriteiten zijn. Train jezelf om zo georganiseerd mogelijk te werken zodat je het hoofd koel kan houden als de stress toeslaat.

 

Julie Middleton
“Ik moet eerlijk zijn, er zijn soms tijden (zeker in het begin van je carrière) dat je werkdag zeer chaotisch verloopt. Om dit te beperken is het belangrijk dat mensen in het vak al vroeg sterke time management skills ontwikkelen.” 3 challenges every entry level PR pro faces
Julie Middleton

Blijf er bovenop zitten!

De dagelijkse uitdaging om alles op de juiste manier gedaan te krijgen is deel van het werk. Blijf er bovenop zitten door handige tools, overzichten en kanalen te gebruiken om je inspanningen te structureren en communiceren. Door samen te werken met collega’s en tips van vakgenoten op te volgen, zou je in staat moeten zijn om elke uitdaging aan te kunnen. Neem wat tijd om je workflows te evalueren om te zien waar je kan verbeteren, voorbereiden of delegeren om zeker te zijn dat je de tijd slim besteedt.

 

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.