Amsterdam,
14
november
2016
|
11:41
Europe/Amsterdam

Kun jij op je newsroom vertrouwen in tijden van crisis?

Voor de meeste communicatieprofessionals is de vraag niet of, maar wanneer een crisis zich aandient. Als het zover is, moet je direct kunnen schakelen, en heb je geen tijd om te verspillen aan een logge corporate website met een nodeloos ingewikkelde nieuwsomgeving.

Met een online newsroom moet je berichten snel kunnen vormgeven, verrijken met mediabestanden en distribueren via álle publicatiekanalen. Als je nog steeds IT-collega’s om hulp moet vragen of per distributiekanaal een apart bericht moet opstellen, sta je al met 3-0 achter.

Deze gratis (Engelstalige) whitepaper bevat cases met praktische voorbeelden en checklists voor een systematische aanpak van crisismanagement, uitgesplitst in drie fasen:

  1. Pre-crisis: hoe bereid je je voor op het onverwachte?

  2. Crisis: hoe gebruik je jouw newsroom en social-mediakanalen om de buitenwereld te informeren?

  3. Post-crisis: het belang van SEO in de nasleep van een crisis.

 

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.