Amsterdam,
28
juli
2014
|
14:54
Europe/Amsterdam

California State University: PressPage is dé oplossing

PressPage is van onschatbare waarde voor CSUSM. Het aantal bezoekers van hun newsroom steeg met 182 procent. ‘We hebben een krachtig nieuw wapen in ons arsenaal.’

De California State University at San Marcos (CSUSM) heeft een eigen online newsroom: CSUSM NewsCenter. Social media specialist Katie Chappell en vicepresident van communicatie Cathy Baur stonden eerder dit jaar voor de vraag hoe ze NewsCenter handiger, relevanter, aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker konden maken. 

NewsCenter moest een volwaardige mediabron worden, zonder dat het de IT-afdeling meer werk zou bezorgen. In april ging CSUSM daarom aan de slag met PressPage. Sindsdien is CSUSM NewsCenter een geïntegreerde social media newsroom die volledig door de communicatiemedewerkers beheerd wordt.

Katie Chappell, Web en Social Media Specialist bij CSUSM
We hebben een krachtig nieuw wapen in ons arsenaal; met de ingebruikname van PressPage technologie, verkreeg het CSUSM NewsCenter in mei 82 procent meer unieke pageviews, mobiel gebruik steeg met 14 procent en het verkeer via social media met 27 procent. In totaal behaalde het nieuwe NewsCenter 182 procent meer bezoekers!
Katie Chappell, Web en Social Media Specialist bij CSUSM

Beperkingen van het oude CMS

CSUSM was ontevreden over het content management systeem (CMS) waar ze al jaren mee werkten. Het CMS miste functionaliteit om content in te plannen en stelde de redacteuren niet in staat om breaking news snel te publiceren. Het vormgeven van de pagina’s duurde hier te lang voor, waarna de artikelen bovendien regelmatig in een publicatiewachtrij van 30 minuten terechtkwamen.

Baur en Chappell wilden dat hun nieuwe NewsCenter volledig zou integreren in de website van CSUSM, op een manier die onzichtbaar is voor de bezoekers. ‘Het PressPage team beloofde ons dat bezoekers niet zouden doorhebben dat NewsCenter op een ander platform draaide dan de rest van onze website’, zegt Chappell. ‘Die belofte kwamen ze na. De integratie van PressPage in de website is perfect. De aansluiting is onzichtbaar en naadloos.’

Natuurbranden in California

Toen natuurbranden in mei de campus van de universiteit bedreigden, bleek PressPage van onschatbare waarde. ‘We waren ontzettend blij met de mobile friendly eigenschappen van PressPage’, aldus Chappell. ‘Het eerste wat lezers op hun smartphone of tablet te zien kregen, was altijd het artikel dat op dat moment de belangrijkste informatie over de branden bevatte. Dat was cruciaal.’

Een ander groot voordeel van PressPage was de prominente aanwezigheid van contactinformatie bij elk artikel. Chappell: ‘De media waren daar erg blij mee. We kregen tijdens de branden veel media-aandacht, simpelweg omdat onze contactinformatie overal duidelijk in beeld was. Wij konden ons concentreren op het maken en verspreiden van content, met de zekerheid dat de media wisten met wie ze contact moesten opnemen en hoe.’

Echte test voor PressPage

De communicatieafdeling van CSUSM hoefde de verhalen over de natuurbranden niet te pitchen. De media namen uit zichzelf veel artikelen over uit de newsroom. Een unicum voor CSUSM. Volgens Chappell hebben de tijdbesparende features van PressPage haar afdeling in staat gesteld om veel meer tijd te besteden aan productie, redactie en overleg. Chappell zelf merkt dat ze meer kan stilstaan bij de content en tijd heeft om overal op de campus naar verhaalideeën te zoeken.

Maar de echte test voor PressPage komt volgens Chappell in augustus, als het academisch jaar weer op het punt van beginnen staat. ‘Zodra de activiteit op de campus weer toeneemt, zullen we echt weten hoeveel extra tijd onze medewerkers hebben dankzij het systeem. Onze drukste tijd is van augustus tot mei. Ik verwacht dat PressPage een enorm verschil zal maken door de vele taken die het ons uit handen neemt.’

Krachtig nieuw wapen

Chappell heeft nog een voorbeeld van de enorme toegevoegde waarde van PressPage. ‘Twee keer per jaar publiceren we een belangrijk magazine voor donateurs en weldoeners van de universiteit. Tegelijk met de verspreiding daarvan publiceren we verhalen uit het magazine op NewsCenter. In juni publiceerden we een verhaal over een grote CSUSM sportarena die binnenkort gebouwd zal worden. Dit was de eerste aankondiging van het project.’

‘We plaatsten het artikel om 07.00 uur ’s ochtends ook op Facebook’, gaat Chappell verder. ‘Binnen een paar uur hadden belangrijke lokale media het verhaal al opgepikt en brachten ze er zelf verhalen over. Er was geen officiële aankondiging van de universiteit geweest en we hadden geen persbericht uitgestuurd. Het verhaal stond op NewsCenter en Facebook, dat was het.’

Het CSUSM-team was verrast en onder de indruk van de mediareacties op het Facebookbericht. ‘En we waren niet de enigen’, zegt Chapell. ‘Onze atletiekdirecteur begreep al niet waarom hij vroeg in de ochtend meerdere telefoontjes van de lokale media kreeg.’

Chappell: ‘Eerlijk gezegd hadden we totaal niet verwacht dat de media hier zo snel op zou reageren. Na dit voorval realiseerden we ons dat we een krachtig nieuw wapen in ons arsenaal hadden. PressPage maakte in dit geval echt het verschil.’

De cijfers: wat doet PressPage voor CSUSM NewsCenter?

Met de ingebruikname van PressPage technologie, verkreeg het CSUSM NewsCenter in mei 82 procent meer unieke pageviews dan in maart (met het oude CMS). Mobiel gebruik steeg met 14 procent en het verkeer via social media met 27 procent. In totaal behaalde het nieuwe NewsCenter 182 procent meer bezoekers!

Chappell kan niet met zekerheid zeggen hoeveel hiervan te danken is aan de interactiviteit, verbeterde zoekfuncties en het aantrekkelijke design van PressPage. De natuurbranden die nationale aandacht kregen zullen ook hebben bijgedragen aan de hogere bezoekersaantallen.

Wat Chappell wel zeker weet, is dat PressPage het werk van haar en iedereen op de communicatieafdeling een stuk makkelijker maakte tijdens de natuurbranden. Ze weet dat er meer verhalen van en over de universiteit worden overgenomen dan ooit tevoren. Ze is er zeker van dat journalisten makkelijker aan de juiste contactinformatie komen sinds CSUSM met PressPage werkt. 

Katie Chappell kijkt uit naar het volgend academisch jaar met hernieuwde energie en de zekerheid dat CSUSM met PressPage trots kan zijn op haar nieuwe status als eigen mediabedrijf, uitgever en mediakanaal. Ze heeft deze functies nu live in de praktijk meegemaakt, tijdens een crisis en tijdens een nieuwssituatie in ontwikkeling.

Universitaire newsrooms in trek

Veel educatieve instellingen zien en beleven de voordelen van een goede online newsroom. Andere voorbeelden dan de California State University zijn:

Universiteit Utrect
De Universiteit Utrecht maakt sinds anderhalf jaar gebruik van een newsroom van PressPage. Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Welke invloed heeft de newsroom gehad op de bereikcijfers? Wij legden vier vragen voor aan persvoorlichter Roy Keeris. Lees het artikel hier.

Nyenrode Business Universiteit
Bezoekersaantallen website van Nyenrode New Business School groeit dankzij deelbare conten via social media newsroom van PressPage. Lees het artikel hier.

Over PressPage

PressPage is een toonaangevende leverancier van innovatieve content sharing technologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, Regus, Samsung, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, Vodafone, MTV, Hornbach, T-Mobile, WE Fashion, Aegon, Avero, Centraal Beheer, het BKR, Eneco, ASN Bank, MasterCard, TMG, Nederlandse Staatsloterij en velen meer.