Amsterdam,
06
oktober
2017
|
11:00
Europe/Amsterdam

Curaçao Tourist Board vertelt het 'Curaçao-verhaal'

Wanneer je denk aan prachtige hagelwitte stranden en vriendelijke mensen, dan is de kans groot dat Curaçao in je opkomt. Curaçao Tourist Board is de organisatie die zich bezighoudt met het promoten van Curaçao als prachtige bestemming voor toeristen en bezoekers uit alle landen. Dankzij gebruik van het PressPage platform, hebben ze een mooie online locatie om hun verhaal kunnen vertellen.

Nieuwsfeiten:
  • Referral traffic van de newsroom naar de website is met meer dan 180% toegenomen
  • Paid search kosten zijn met 20% afgenomen door het succes van de newsroom
  • De overall bounce rate is afgenomen tot minder dan 20% (gemiddelde bounce rate = 40,5%)

We spraken met Angelo Harms, Digital Marketing Manager bij Curaçao Tourist Board, over zijn verantwoordelijkheden en de resultaten die ze behaald hebben met het vertellen van het ‘Curaçao-verhaal’ in hun newsroom.

Promotie van deze prachtige locatie

Ondanks dat Curaçao bij veel mensen wel bekend is, is er natuurlijk altijd ruimte voor meer promotie. Harms: “Toen ik begon in huidige rol, merkten we dat we een vernieuwingsslag moesten maken in onze marketingaanpak zodat het beter aansloot bij de wensen van nu: digital en inbound marketing.” In zijn rol is hij verantwoordelijk voor het genereren van online awareness, inbound traffic, social media, SEO en content marketing. Naast het lokale kantoor heeft Curaçao Tourist Board ook kantoren in Nederland, Duitsland, Brazilië, Australië, Amerika en Canada. Ondanks dat de wereldwijde strategie bepaald wordt in Curaçao, is elke regionaal kantoor verantwoordelijk voor het creëren van de juiste tactieken om deze strategie te kunnen uitvoeren.

De focus van marketing en public relations ligt op zowel de branding als awareness van deze vakantiebestemming. Door individuele campagnes te creëren voor iedere regio, proberen ze hun doelgroepen optimaal te bereiken. Harms legt uit: “We hebben bijvoorbeeld in juni een storytellingcampagne gehouden, waarbij we de mensen die Curaçao al eerder bezocht hadden wilden stimuleren om hun verhaal te delen. Met onze campagnes proberen we niet alleen nieuwsgierigheid, maar ook een behoefte te creëren bij de potentiële bezoekers van ons eiland.” Voor iedere campagne wordt er gekeken naar welke kanalen het beste bij het thema en de doelgroep passen, zo loopt er nu een mobiele campagne om mensen in Chicago te bereiken.

Angelo Harms, Digital Marketing Manager bij Curacao Tourist Board
Als ik tevreden ben over een product of een dienst, kan ik echt alleen maar daarover praten. Waar we heel trots op zijn is dat de newsroom op nummer 7 staat in de top 10 lijst van verkeersbronnen. Dat is iets waar ik zeer tevreden over ben.
Angelo Harms, Digital Marketing Manager bij Curacao Tourist Board

Een mooie plek voor hun verhalen

Voordat Curaçao Tourist Board gebruik maakte van PressPage, deelden ze al vrij veel content via social media. Omdat ze zelf geen goede plek hadden om hun verhalen te plaatsen, deelden ze vooral verhalen die niet gelinkt waren naar hun eigen website en daardoor dus weinig verkeer genereerde. De doelgroep bezocht dus hun website bijna niet, waardoor ze waardevolle informatie over Curaçao misliepen. Harms vertelt “Tijdens een social media event in Chicago kwam ik in contact kwam met PressPage. Na een demonstratie van het platform, was ik direct overtuigd. Vooral door de SEO en storytelling functionaliteiten trokken meteen mijn aandacht. Toen ik ook nog een keer zag welke bedrijven ook met PressPage werkten, wist ik zeker dat ze goed bij ons zouden passen.”

Vanaf dat moment ging het proces zeer snel. Harms werkte samen aan de implementatie tezamen met zijn IT collega en het PressPage team. “De implementatie ging zeer soepel, ondanks dat enkele elementen wat langer duurde dan gepland, maar dat kwam voornamelijk doordat wij op verschillende platforms werkten.” Alles bij elkaar is de implementatie veel voorspoediger verlopen dan ze verwacht hadden.

Met PressPage heeft Curaçao Tourist Board een mooie plek om hun verhalen te vertellen aan een nog groter publiek. “Het publiceren van verhalen is zo gedaan - het platform is enorm gebruiksvriendelijk. Je kunt gewoon de tekst plakken in een release in de newsroom.” Toen ze tegen een issue aanliepen met hun social media kanalen (doordat er een switch was geweest van een normaal Facebook account naar een zakelijk account), was één belletje naar de Customer Success afdeling voldoende om het probleem op te lossen.

Meer traffic en minder kosten = win-win

Wanneer er gekeken wordt naar het totale plaatje en de situatie wordt vergeleken met eerder, dan zijn de resultaten die Curaçao Tourist Board heeft behaald indrukwekkend. Vanaf het moment dat ze gebruik zijn gaan maken van PressPage, is het percentage referral traffic met meer dan 100% toegenomen. Harms zegt, “waar we ook heel trots op zijn is dat de newsroom op nummer 7 staat in de top 10 lijst van verkeersbronnen. Dat is iets waar ik zeer tevreden over ben.”

Enkele resultaten

Type

Voor

Na

Referral traffic

Jan - Jun 2016 → 53,000

Jan - Jun 2017 → 150,000

Paid search traffic

Jan - Jun 2016 → 40,000

Jan - Jun 2017 → 20,000

Paid search costs

Afgenomen met 20%

Bounce rate

< 20% (gemiddelde bounce rate is 40,5%)

Wat is de volgende stap?

Waar Curaçao Tourist Board graag mee aan de slag gaat, is het promoten van de ervaringen die bezoekers van het eiland hebben. Harms: “We staan op het punt om een campagne te starten over de beleving en ervaring van de bezoekers. We willen video's gaan delen van de mensen die op het eiland zijn geweest, waarbij ze teruggaan naar hun ervaring met Curaçao.” Het PressPage platform stelt hen in staat om hun verhaal te vertellen en daarmee inbound traffic naar hun eigen website te genereren.

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.