Amsterdam,
12
januari
2016
|
16:19
Europe/Amsterdam

Development Report Q4 2015

Een terugblik op 2015 en de allerbeste wensen voor 2016!

Er zijn ontzettend spannende ontwikkelingen binnen PressPage en onze branche. De roadmap voor 2016 staat bomvol met zaken om naar uit te kijken, maar voor nu eerst een terugblik op de prestaties van ons developmentteam in het laatste kwartaal van 2015.

Het maximale uit uw media

We zijn constant bezig met het verbeteren van de mediamodules in PressPage. Onze klanten kunnen er dus altijd van uitgaan dat ze hun content op de best mogelijke manier kunnen presenteren. Dankzij onze developers wordt sinds het afgelopen kwartaal ook native MP4 (video) ondersteund. Hiermee kunnen video’s ingesloten worden zonder het gebruik van externe platformen, en kunnen ze ook aangeboden worden als download.

 

Social sharing

We bieden inmiddels zo veel functionaliteiten aan op het gebied van social media, dat newsroombezoekers worden geconfronteerd met een bijna overweldigend aantal mogelijkheden voor het delen van content. Om die reden heeft ons team gewerkt aan geavanceerde opties om AddThis-accounts te integreren, en te beheren op welke manieren bezoekers precies worden aangespoord om te delen. Onze klanten kunnen daarmee de omgeving creëren die het best past bij hun organisatie en hun doelgroep.

Het beste voor iedereen

Veel van onze features zijn van toegevoegde waarde voor al onze klanten, of zij PressPage nu gebruiken voor een newsroom, een media hub of een perscentrum. Met de vernieuwde headlinemodule kan bijvoorbeeld precies worden bepaald hoeveel releases er worden weergegeven. De kalendermodule biedt nu de mogelijkheid om events aan specifieke releases te koppelen, om bezoekers de benodigde aanvullende informatie te kunnen geven. Daarnaast heeft ons team verschillende optimalisaties doorgevoerd die het platform significant sneller hebben gemaakt.

Communiceren tijdens crises

Met klanten als vliegtuigmaatschappijen, ziekenhuizen en overheden wordt ons platform regelmatig gebruikt voor crisiscommunicatie. Hiervoor hebben wij een speciale ‘Crisis Case’ optie ontwikkeld. Als deze is ingeschakeld, worden alle newsroombezoekers direct doorgeleid naar de aangewezen publicatie, zodat het belangrijkste nieuws niet onopgemerkt blijft.

De waarde van data

Onze developers helpen klanten graag bij het maximaliseren van de waarde van data binnen het PressPage-platform. RSS feeds bevatten nu meer datatypen en we hebben ook een aparte RSS feed voor video geïmplementeerd. Een ander belangrijk aspect op dit gebied is de API, die voortdurend ontwikkelend wordt en inmiddels door een select aantal klanten wordt gebruikt. De API gaat onze klanten in staat stellen om hun data nog vollediger in te zetten en nieuwe ervaringen en integraties te ontwikkelen.

Voor meer informatie over aanstaande features verwijzen wij u graag naar de roadmap (rechtsboven na het inloggen). Aarzel niet om ons te benaderen met eventuele vragen; wij staan klaar en horen graag van u.

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.