Amsterdam,
22
april
2016
|
15:00
Europe/Amsterdam

Development Report Q1 2016

Alle ingrediënten voor een geweldig jaar voor development!

Ons team heeft grote plannen op stapel staan voor dit jaar. We gaan heel veel nieuwe features lanceren, en gaan dat doen met onze gloednieuwe API, die voortaan als onze motor voor innovatie zal fungeren. In het eerste kwartaal hebben we al grote stappen gemaakt richting onze doelen.

Bouwen aan ons team

Om er zeker van te zijn dat het PressPage platform zich op hoge snelheid kan blijven ontwikkelen, hebben we fors geïnvesteerd in ons developmentteam. Ook in Q2 zullen we dit blijven doen. Hiermee geven we onze developers de ruimte om roadmapitems sneller en beter op te leveren, en daarnaast tijd te besteden aan het ontwikkelen van toekomstige functionaliteiten.

Hallo API!

Na maanden van voorbereiding zijn de eerste delen van onze nieuwe API dan eindelijk gelanceerd en in gebruik! De toegang is op dit moment nog beperkt, maar we kunnen met grote tevredenheid vaststellen dat alles werkt zoals het zou moeten, en dat we de komende maanden kunnen doorgaan met de bredere uitrol. De API zal gebruikt gaan worden door onze klanten en ook onze nieuwe features zullen er gebruik van maken. Dit is een enorme mijlpaal en het begin van een nieuw tijdperk voor research & development.

Creative control

Onze klanten bereiken gezamenlijk een enorm groot publiek via hun newsrooms, en verzamelen de nodige feedback over mogelijke verbeteringen en toevoegingen. Naar aanleiding van die feedback hebben we het bezoekers van newsrooms makkelijker gemaakt om de juiste content te vinden met de ontwikkeling van nieuwe tagfilters, tagcloud- en zoekfunctionaliteit. Design en user experience hebben natuurlijk ook een grote invloed op de manier waarop bezoekers betrokken raken bij releases. Daarom heeft ons team vele geavanceerde mogelijkheden ontwikkeld om modules vorm te geven.

De featured release module kan nu bijvoorbeeld over de volledige breedte worden weergegeven, en de nieuwscarrousel heeft nu ook overgangsopties. Het weergeven van media-aandacht via de ‘In de media’ module werkte af en toe frustrerend omdat het beeldmateriaal automatisch werd gegenereerd, maar de module heeft inmiddels de mogelijkheid om zelf beelden te selecteren. Het overzicht van headlines kan meer levendig worden gemaakt omdat featured images nu aan- en uitgevinkt kunnen worden. Het team heeft ook aan de RSS-module gewerkt, waardoor deze nu ook inline images ondersteunt. Stuk voor stuk visuele updates dus, die voor een directe impact op het uiterlijk van de newsroom kunnen zorgen.

Ook de kalendermodule is flink onder handen genomen. De module heeft een complete redesign gekregen en geeft nu ook relevante events weer die al hebben plaatsgevonden. Als kers op de taart hebben we ook een gloednieuwe Pinterest module toegevoegd, waarmee onze klanten hun profiel of individuele boards kunnen weergeven. Alweer een geweldige manier om newsrooms visueel aantrekkelijker te maken.

Getting it done

We voeren constant veranderingen door aan de PressPage Manager om de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie te verbeteren. In Q1 heeft ons team de Media Manager verbeterd met de toevoeging van massawijzigingen en de mogelijkheid om bestanden te overschrijven, te uploaden met drag & drop, en het toewijzen van de juiste eigenschappen aan geüploade bestanden. Al deze verbeteringen besparen tijd en komen de efficiëntie dus ten goede.

Ook het indelen van modules is gebruiksvriendelijker gemaakt. Hier wordt nu de positie binnen een kolom weergegeven, wat voor een beter overzicht zorgt en waardoor de gebruiker dus minder tijd nodig heeft om het beoogde effect te realiseren.

Binnen het gebruikersbeheer kan nu de standaardtaal worden aangegeven. Hiermee verkleinen wij de foutgevoeligheid en verkorten we de tijd die het kost om nieuwe gebruikers aan te maken.

Een bijzonder succesvol kwartaal voor development dus, maar we verwachten het in Q2 zelfs nog beter te gaan doen! Raadpleeg de roadmap (in het menu rechtsboven na het inloggen) voor meer informatie over aanstaande updates. Neem voor verdere vragen direct contact met ons op!

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.