Amsterdam,
17
augustus
2015
|
15:43
Europe/Amsterdam

Development Report Q2 2015

Groter team, sterker platform

We hebben het afgelopen kwartaal drie nieuwe back-end developers in ons team verwelkomd die met een vliegende start aan hun werk zijn begonnen. Laten we eens bespreken wat zij de afgelopen drie maanden allemaal mogelijk hebben gemaakt.

Headlines waar je niet omheen kunt

We besteden allemaal de nodige tijd en energie aan het perfectioneren van headlines en de bijbehorende ‘slugs’. Het is dan ook belangrijk om voldoende opties te hebben om deze headlines te presenteren met geavanceerde headline modules. Ons developmentteam heeft in Q2 meerdere updates doorgevoerd om ervoor te zorgen dat headlines in PressPage newsrooms de aandacht blijven trekken.
De nieuwe ‘related’ optie in de headline module stelt gebruikers bijvoorbeeld instaat om snel en eenvoudig een module toe te voegen die vergelijkbare verhalen in de newsroom weergeeft. Ook het dynamisch laden van headlines wordt nu ondersteund. Een andere update van de headline module heeft de performance significant verbeterd en zal een positief effect op SEO hebben.

Ons team heeft ook verbeteringen aangebracht aan het archief van headlines, dat nu ook featured images en de eerste alinea van releases kan tonen, met een meer visueel en levendig overzicht als gevolg.

De wereld binnen handbereik

Wat de distributieflow betreft, raden we het gebruik van social media kanalen aan. Om er zeker van te zijn dat deze optimaal worden ingezet, hebben we notificaties toegevoegd die gebruikers via het algemene notificatiesysteem informeren over de status van social media posts.

Een andere ontwikkeling op het social vlak is de introductie van de nieuwe Facebook plugins. Ons team stuitte in eerste instantie op de nodige uitdagingen, omdat Facebook bepaalde beperkingen met betrekking tot design leek te negeren. Deze problemen werden echter snel opgelost nadat wij (en met ons vele andere developmentteams) Facebook van de nodige feedback wisten te voorzien.

Media aan de man brengen

Veel bezoekers van newsrooms zijn op zoek naar mediabestanden van onze klanten. Daarom besteden we een significant deel van onze R&D-activiteiten aan de functionaliteiten om media te managen en presenteren.

De nieuwe Media Library (3.0) is hier het resultaat van, en komt met extensieve upgrades met betrekking tot design, usability en performance. Dynamische filters en verbeterde caching voorzien bezoekers van een naadloze en interactieve ervaring bij het beschouwen van de media in een newsroom. In de PressPage Manager is ondersteuning voor TIF(F)-bestanden toegevoegd, aangezien dit bestandsformaat veel door fotografen wordt gebruikt. Het originele bestand is beschikbaar om te downloaden en voor weergave in de newsroom wordt een JPG-versie gecreëerd. De copyrightopties in de Media Manager zijn uitgebreid, zodat de verscheidende licenties aan individuele bestanden kunnen worden toegevoegd.

Harder, better, faster, stronger

Een groot deel van de aandacht van ons developmentteam gaat richting de ontwikkeling van een geheel nieuw onderliggend framework en API, waarop de PressPage Manager en newsrooms in 2016 gebouwd zullen worden. Ook voor de korte termijn zijn er echter vele verbeteringen doorgevoerd op het gebied van performance, security en de structuur van de huidige codebase.

Twee updates met betrekking tot caching en compressie hebben bijvoorbeeld geresulteerd in significante verbeteringen op het gebied van laadtijden. Dit zal een positief effect hebben op de zoekmachineresultaten van alle PressPage newsrooms. Om de newsrooms van onze klanten op elke gewenste url te hosten, hebben we ook de ondersteuning voor submappen uitgebreid. Wat de gewenste structuur ook is, PressPage kan volledig geïntegreerd worden zonder het gebruik van frames of andere technieken die niet SEO-vriendelijk zijn.

Sébastien Willems, COO PressPage
In this last quarter we welcomed three experienced back-end developers to our team. I am very excited about the effect they will have on the evolution of PressPage, there is a lot coming up!
Sébastien Willems, COO PressPage

Bewezen betrouwbaar

Security is van cruciaal belang voor onze business en die van onze klanten. Daarom voeren we niet alleen interne audits uit, maar huren we ook auditors van buitenaf in om vast te stellen dat PressPage zo veilig mogelijk is. Na een grondige externe controle is tot onze tevredenheid gebleken dat PressPage alle tests succesvol heeft doorlopen en daarom ‘certified secure’ is, bewezen betrouwbaar. Deze formele bevestiging onderstreept de toewijding van ons team om de data en reputatie van onze klanten te bewaken. Voor meer informatie en/of documentatie hierover, kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Aankondigingen

Bij de ontwikkeling van het compleet nieuwe framework en API hoort een groot aantal updates met betrekking tot performance en functionaliteit in Q4 van 2015 en daarna.

Daarnaast besteden we veel aandacht aan verbeteringen op het gebied van usability en gebruikerservaring, die het werken met de PressPage Manager verder zullen stroomlijnen. Wat de newsrooms zelf betreft, zal de focus vooral liggen op designopties en performance.

Voor meer informatie over onze aanstaande updates kunt u zoals altijd terecht in onze roadmap (rechts bovenin na het inloggen). Heeft u aanvullende vragen, schroom dan niet om contact op te nemen met ons kantoor.

 
Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.