Amsterdam ,
17
november
2014
|
11:39
Europe/Amsterdam

Development Report Q2 & Q3 2014

Samenvatting

Het is alweer even geleden dat PressPage een development report uitbracht (begin Q2). We zijn erg druk geweest met onze roadmap en development voor een groot aantal nieuwe klanten die de allerhoogste kwaliteit en support verwachten. Het is dus hoog tijd om een overzicht te geven van de ontwikkelingen sinds Q1 van dit jaar.

Het is alweer even geleden dat PressPage een development report uitbracht (begin Q2). We zijn erg druk geweest met onze roadmap en development voor een groot aantal nieuwe klanten die de allerhoogste kwaliteit en support verwachten. Het is dus hoog tijd om een overzicht te geven van de ontwikkelingen sinds Q1 van dit jaar.

Architectuur

Met de groei van ons platform en de toename van bezoekersaantallen over de gehele breedte van ons klantenbestand, ligt de focus van ons team constant op de efficiëntie van de code. Een belangrijke stap hierin was de implementatie van MongoDB, dat de snelheid van de statistieken verhoogt en een barrière wegneemt in het registreren van bezoekers, resulterend in een verbeterde schaalbaarheid.

Subfolder integratie

De mogelijkheid om naadloos te integreren in alle bestaande designs en omgevingen is nog verder geperfectioneerd, met de invoering van subfolder integratie. We hebben een oplossing ontwikkeld waarvoor geen iFrame (een veelgebruikte quick fix) nodig is. Dit stelt onze klanten in staat om ons platform te implementeren met een subdomein of subfolder. Beide opties voldoen volledig aan SEO voorschriften.

Usability & Workflow

Of het nu het nieuwe dashboard in Q2 is, of de verscheidene workflow updates in Q3, wij zijn constant bezig met ontwikkelingen om het gebruiksgemak van het platform te optimaliseren. De nieuwe en verbeterde Media Manager is inmiddels geïmplementeerd in elke mediamodule. Uploaden, editen, beheren en selecteren, allemaal in één gebruiksvriendelijke interface, ongeacht de betreffende mediamodule. Thumbnails kunnen zelfs bijgesneden worden om verzekerd te zijn van een geoptimaliseerde featured image.

Modules

Ons team heeft gewerkt aan verscheidene updates die het gebruik van de newsroom en social media releases ten goede komen. Neem bijvoorbeeld de nieuwe ‘Featured release’ module, die ingesteld kan worden om het laatste nieuws of een belangrijke release weer te geven. Reacties kunnen inmiddels standaard goedgekeurd worden, zodat bezoekers hun bijdragen direct kunnen zien verschijnen (reacties kunnen uiteraard ook worden verwijderd).

Account export & instellingen

Wij zien het als onze plicht om onze klanten te helpen hun content te structureren en de controle te houden over hun producties. Dat is waarom we recent ook de exportfunctionaliteit hebben geïntroduceerd. Deze stelt een ZIP-archief samen met alle releases in JSON-formaat en een map met alle geüploade bestanden. Onze klanten hebben hiermee een kopie van alle content en kunnen deze eenvoudig, mochten ze dat willen, naar een ander platform migreren. Ook in dat geval zijn we er om te helpen.

Op het accountniveau hebben we een nieuwe functionaliteit geïmplementeerd die gebruikers in staat stelt om grote hoeveelheden content te beheren. Het is nu mogelijk om boilerplates, contactgegevens en social mediakanalen in één keer aan te passen over de gehele breedte van het account.

Statistieken & Monitoring

Voor de implementatie van MongoDB werden statistieken iedere 24 uur geüpdatet. Campagneresultaten werden op zijn vroegst pas de volgende dag zichtbaar. We hebben hard gewerkt om statistieken te kunnen tonen die volledig real-time zijn. Resultaten zijn up-to-date en tastbaar nu ze worden weergegeven in de nieuwe real-time grafieken. Publiceer uw content en u ziet de traffic direct binnenstromen.

Distributie

Bereik is cruciaal, dus ons team heeft hard gewerkt aan verschillende distributiekwesties. Berichten via social media kunnen inmiddels verrijkt worden door het toevoegen van beeldmateriaal in auto-tweets en de toevoeging van image galleries in e-mail exports. Het nieuwe beheersysteem en de constante verificatie van social media accounts verzekert u van een heldere workflow en elimineert onnodige fouten.

Binnenkort

De laatste maanden van dit jaar ligt de focus van ons team op workflow, statistieken en distributie. Fundamentele onderdelen van PressPage die de komende maanden naar hogere niveaus getild zullen worden. Daarnaast zullen we een aantal modules introduceren die direct geïmplementeerd kunnen worden in alle newsrooms en social media releases. Zie onze roadmap voor meer informatie over de komende ontwikkelingen. Heeft u vragen, neem dan telefonisch contact op of log in en maak een ticket aan.

 
 
 
Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.