Amsterdam,
02
oktober
2017
|
15:00
Europe/Amsterdam

Development Report Q3 2017

Veel nieuwe updates & features

Samenvatting

Waar er in het tweede kwartaal van 2017 veel gewerkt is aan de nieuwe API’s en de backend, is er dit kwartaal zowel aan de backend als de frontend gewerkt. Naast het werk aan de distributie functionaliteit van het platform, kunnen we dit kwartaal ook een mooie lijst aan updates opsommen die direct zichtbaar zijn voor de gebruikers. Uiteraard delen we deze nieuwe ontwikkelingen en features graag met je. We hebben ze onderverdeeld in drie categorieën: Newsroom, Cases en Media.

Newsroom

Het meest belangrijke element van ons platform is natuurlijk de newsroom. Om onze bestaande en nieuwe klanten nog beter te kunnen ondersteunen, zijn de volgende updates doorgevoerd:

Nieuwe landen toegevoegd: Via de taal/land selectie in de Manager zijn nu ook Mexico en Argentinië (Spaans) beschikbaar.

E-mail campaign composer: Bij het creëren van een e-mail worden nu zowel de samenvatting als de subtitel van de geselecteerde release automatisch overgenomen.

Mobiele versie verouderd: De functionaliteit voor het inschakelen van een mobiele versie van de newsroom is uitgeschakeld, omdat deze functionaliteit niet alleen verouderd is maar ook niet meer alle modules ondersteund. Alle bestaande newsroom templates die geen responsive design hebben, worden omgezet naar een design welke responsive is. Hierdoor worden alle nieuwe modules goed ondersteund en wordt de newsroom correct getoond in een mobiele weergave.

Cases

Met een groeiende hoeveelheid releases die geupload worden naar de newsrooms, kan gesteld worden dat de Cases sectie van even groot belang is als de newsroom. Deze updates zijn gemaakt om je ervaring met ons platform te optimaliseren:

Cases overzicht prestatie update: De case overzichtspagina heeft een grote prestatie update gekregen, waardoor het zoeken en scrollen door cases veel sneller gaat, en een betere gebruikservaring opleverd.

Support voor vertalingen: Vanaf nu ondersteunen wij ook XLIFF (XML Localisation Interchange File Format), zodat releases vanuit vertaal bestanden aangemaakt kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat het maken van meertalige releases een fluitje van een cent wordt. In een vervolg artikel zullen we meer vertellen over de details en mogelijkheden van XLIFF.

Publicatie notificaties: Er is nu de mogelijkheid om een bericht te versturen naar specifieke gebruikers van een bepaald account. HIerdoor kan je andere gebruikers informeren dat er een release klaar staat ter check of voor publicatie.

Meerdere Flickr en zoekmodules: Gebruikers kunnen nu meerdere Flickr widgets en zoekmodules toevoegen aan een release of aan de newsroom.

Google Meta Module: Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om specifieke metadata aan welke release dan ook toe te voegen, waardoor Google News de content beter dan indexeren.

Media

Toevoegen van verschillende media in een persbericht is inmiddels de standaard, daarom hebben wij onze Media sectie geoptimaliseerd zodat het makkelijk is om rich media releases te maken. Recente updates bevatten:

Media Manager: De Media Manager laat nu zien of bepaalde items gepubliceerd zijn in de Mediabibliotheek, simpelweg door toevoeging van een icoon.

Mass Copy Afbeelding module: Gebruikers kunnen nu direct afbeelding modules kopiëren naar andere geselecteerde talen. Een nieuwe module kan worden gecreëerd of een bestaande kan worden overschreven.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Check de roadmap in de PressPage Manager (rechtsboven in het algemene menu) en zie welke functionaliteiten eraan komen!

 

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.