Amsterdam,
02
januari
2012
|
17:54
Europe/Amsterdam

Development Report Q4 2011

PersPagina groeit snel, we hebben in de afgelopen maanden record naar record verbroken. Mede door de toename van feedback is de technische doorontwikkeling ook versneld. In dit development report gaan we kort in op de belangrijkste updates die in de laatste drie maanden zijn doorgevoerd.

Layout & Design

Begin oktober zijn een aantal modules voorzien van uitgebreidere mogelijkheden voor het ordenen van content. Zo kan de volgorde van video's, downloads en audiofragmenten nu gemakkelijk worden aangepast. Ook kan er content boven de titel worden geplaatst, denk bijvoorbeeld aan een koptitel of een video. In de newsroom kan sinds kort ook het aantal headlines worden aangepast. Standaard stond dit op 5, nu zijn er ook opties voor 3 en 10 headlines.
Door de mogelijkheid op account niveau een custom favicon (http://nl.wikipedia.org/wiki/Favicon) toe te kunnen voegen (update van 15 november) kan PersPagina nu nog naadlozer worden geïntegreerd.
Voor de image gallery is er een extra optie bijgekomen waarmee de afbeeldingen in een 3D carrousel geplaatst worden. Dit geeft niet alleen een mooi effect, maar ook een gevoel van interactie en beweging.

Social Media

Op alle Social Media Releases is sinds eind oktober de Twitter 'follow' button toegevoegd. Zo kunnen mensen direct het gekoppelde Twitter account volgen. Verder hebben wij extra aandacht gegeven aan Google+ omdat wij er van overtuigd zijn dat dit platform steeds belangrijker zal worden. Daarom hebben wij de mogelijkheden uitgebreid met sharing opties en profiel links. Voor zowel Twitter als Google+ dus meer aandacht zodat onze klanten deze kanalen sneller kunnen uitbouwen.

Verder is er voor de Facebook 'like pile' een usability update doorgevoerd. Er hoeft nu geen fanpage ID te worden opgegeven maar een fanpage URL. Wij krijgen regelmatig de feedback dat men de fanpage ID niet wist te vinden, dat probleem is hiermee opgelost.

Statistieken

Op gebied van statistieken en tracking hebben wij vooral een technische omslag verwezenlijkt (begin december). Door het in gebruik nemen van HTML5 grafieken is het nu ook mogelijk de statistieken te bekijken op een iPad, iPhone of ander apparaat dat geen Flash ondersteunt. Met de gebruikte library (Highcharts) zullen wij de komende tijd ook nieuwe grafieken testen en introduceren.

Nieuwe features

Natuurlijk hebben wij ook weer een paar compleet nieuwe features. Bijvoorbeeld agenda 2.0, waarmee op niveau van de newsroom en Social Media Release gemakkelijk een agenda kan worden toegevoegd waarop (aankomende) evenementen kunnen worden aangegeven.
Verder is het sinds kort mogelijk meerdere domeinen te koppelen aan één account, bijvoorbeeld per taal. Dit zorgt ervoor dat PersPagina ook qua URL structuur in grotere internationale websites kan worden geïntegreerd.
Door een grote 'cloud' update worden downloads en afbeeldingen nu sneller ingeladen. Of men een Social Media Release nou bekijkt vanuit China of Brazilië, via de cloud wordt automatisch de dichtstbijzijnde server gekozen voor optimale download snelheid van bestanden.

Voor het eerste kwartaal van 2012 staan er een aantal grote updates in de planning. Voor een overzicht van alle ontwikkelingen verwijzen wij graag naar onze roadmap. Na te hebben ingelogd is deze pagina te vinden onder de knop 'uitloggen'.

Wij willen iedereen veel succes, maar vooral geluk en gezondheid wensen in 2012!

Over PressPage

PressPage is een innovatief PR platform dat gebruik maakt van rijke content en social media om nieuws op een nieuwe manier te presenteren.

De focus van PressPage ligt op het zo makkelijk mogelijk maken van het produceren van volwaardige Newsrooms en Social Media Releases, zodat er snel kan worden ingesprongen op nieuws en de kosten voor een dergelijke productie relatief laag blijven.

PressPage levert haar platform aan toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld.

PressPage is een partner van de VPRA. VPRA leden krijgen een aanzienlijke korting op de licentiekosten. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met PersPagina.