Amsterdam,
22
april
2014
|
14:38
Europe/Amsterdam

The Good, the Bad and the Ugly

Maakt u al optimaal gebruik van uw newsroom?

Communicatie Magazine analyseert 6 online newsrooms van Nederlandse ondernemingen.​ De toegevoegde waarde van een newsroom kan enorm zijn. Daarvoor moet optimaal gebruik worden gemaakt van alle mogelijkheden die deze biedt.

Wat ons betreft is het natuurlijk helder: elk bedrijf moet een goede newsroom hebben. De redenen daarvoor somden we al op in de zeven voordelen van PersPagina. Een goede social newsroom biedt een mix van tekst, beeld en geluid. En een heldere link met social media, natuurlijk. Niet alle newsrooms voldoen al aan deze eisen.

 

Social newsrooms onder de loep

Het magazine Communicatie neemt in dit artikel over social newsrooms de proef op de som. Naar aanleiding van onder andere een interview met Bart Verhulst, CEO van PersPagina, neemt Communicatie een aantal newsrooms van grote organisaties onder de loep. De conclusie: het succes van een social newsroom staat of valt met de manier waarop deze ingericht wordt.

Klip en klaar voorbeeld

Ook de KNRM bereikt met haar newsroom een kortere lijn naar de pers! De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verspreidt haar nieuwsberichten sinds kort via een newsroom van PressPage. De newsroom is al bij twee belangrijke persmomenten van toegevoegde waarde gebleken. Lees het korte interview met woordvoerder Kees Binkman.

Bezoek de newsroom van de KNRM!

Over PressPage

PressPage is dé toonaangevende leverancier van innovatieve content engagement technologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

Toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld werken met de newsroom technologie van PressPage. In Nederland is PressPage een partner en preferred supplier van de VPRA (brancheorganisatie voor public relations en communicatie-adviesbureaus) en het VMC (Vrouwen in Marketing en Communicatie) netwerk. Internationaal is PersPagina partner en preferred supplier van de IPRA (international Public Relations Association) en de CIPR (Chartered Institute of Public Relations).

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: Nyenrode Business Universiteit, HAK, Samsung, KNRM, Aegon, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, Hornbach, Aquafresh, McAfee, het BKR, Eneco, en velen meer.