Amsterdam,
07
juni
2013
|
16:30
Europe/Amsterdam

Gebruik eigen Bitly links binnen newsroom nu mogelijk

Met custom shortlinks kunnen gebruikers webverkeer nauwkeuriger monitoren.

Het gebruik van verkorte links in social media releases is nuttig, met name om webverkeer nauwkeurig te monitoren. PersPagina maakt van meet af aan gebruik van Bitly; momenteel de populairste shortlink service, met een scala aan tools. Het is voor gebruikers nu mogelijk om eigen (al dan niet customized) Bitly-links te gebruiken, zowel in de deeltekst voor social media kanalen als bij de Twitter-distributie. Op deze manier wordt voor gebruikers nog beter mogelijk om het webverkeer van en naar de newsroom te traceren.

Of het een social media release of een tweet betreft: het gebruik van verkorte (perma)links in berichten of andere releases is nuttig om verschillende redenen. Het spreekt voor zich dat bij een social media kanaal als Twitter, waarbij het belangrijk is spaarzaam te zijn met de weinige ruimte die je hebt, een verkorte permalink essentieel is. 
Hoewel Twitter links zelf verkort (tot 20 karakters) is het beter om gebruik te maken van een eigen shortlink account en deze voor alle kanalen te gebruiken. Een belangrijker aspect van het gebruik van shortlinks is namelijk de mogelijkheid om webverkeer te monitoren, door bij te houden hoeveel clicks een bepaalde link genereert; hier zijn shortlink services met name zeer geschikt voor. Ook is het mogelijk om deze verkorte links handmatig aan te passen aan verschillende publicaties, om zo bij te houden welk kanaal de meeste traffic genereert. Hierdoor kan men een marketingstrategie nog nauwkeuriger traceren en eventueel aanpassen.

Er zijn verschillende shortlink services, waarvan Goog.le, Bitly en Ow.ly, gekoppeld aan social media dashboard-applicatie Hootsuite, de bekendste zijn. Bitly is momenteel de populairste shortlink service, met een heel scala aan tools: naast het maken en monitoren van links is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot het maken van bitmarks, de ‘betere bookmarks’, waarmee links makkelijk bewaard en gedeeld kunnen worden.
Veel bedrijven gaan een stap verder in het gebruik van verkorte links en registreren hun eigen shortlink-domeinnaam. Voorbeelden hiervan zijn PersPagina-gebruikers Eneco en KLM, met respectievelijke shortlinks als ene.co/11VSrNR en klmf.ly/ZdHsNd. Een custom shortlink oogt niet alleen beter, het wekt bij de lezer ook het vertrouwen dat het verwijst naar een authentieke bron.

 

Sebastian Plasschaert, Social Media Release Expert
Onderschat niet de kracht van een customized shortlink; de betrouwbaarheid ervan kan je webverkeer een enorme boost geven en biedt volledige controle en ownership over je statistieken.
Sebastian Plasschaert, Social Media Release Expert

Functionaliteit en herkenbaarheid zijn voor PersPagina redenen geweest om gebruik van te maken van Bitly voor distributie; alle links die binnen het systeem worden ingevuld worden automatisch verkort met een Bitly-code. Door een recente update is het nu voor gebruikers ook mogelijk om hun eigen (al dan niet customized) Bitly-links te gebruiken in een release, zowel in de deeltekst voor social media kanalen als bij de Twitter-distributie. Op deze manier wordt voor gebruikers nog beter mogelijk om het webverkeer van en naar de newsroom te traceren en bij te houden welke kanalen aandacht genereren. 

Over PressPage

PressPage is dé toonaangevende leverancier van innovatieve content engagement technologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het voor bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

Toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld werken met de newsroom technologie van PressPage. In Nederland is PressPage een partner en preferred supplier van de VPRA (brancheorganisatie voor public relations en communicatie-adviesbureaus) en het VMC (Vrouwen in Marketing en Communicatie) netwerk. Internationaal is PressPage partner en preferred supplier van de IPRA (international Public Relations Association) en de CIPR (Chartered Institute of Public Relations).

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, DFDS Seaways, Samsung, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, MTV, Hornbach, Aquafresh, McAfee, het BKR, Eneco, en velen meer.