Amsterdam,
14
maart
2017
|
18:00
Europe/Amsterdam

KLM newsroom: van 1.0 naar 3.0

Hoe de newsroom technologie van PressPage KLM in staat heeft gesteld om sneller en efficiënter te communiceren.

Samenvatting

De social media newsroom heeft meer voor KLM gedaan dan het verhogen van traffic. De nieuwe workflow stelt KLM in staat om sneller, efficiënter en 24/7 te kunnen communiceren indien nodig.

Vier jaar geleden ervoer het communicatieteam van KLM dat het toenmalige Content Management Systeem (CMS) tekort schoot. ‘“We kwamen van een corporate gedachte, waarin de platformen die destijds gekozen waren prima voldeden. Echter de veranderingen in het communicatie speelveld waren zo groot, waardoor we eigenlijk ‘achter de muziek aan liepen’”, aldus Lars van Straten, Online Communications & Reputation Specialist bij KLM. “Het CMS is uitermate geschikt voor de reguliere corporate berichtgeving, maar we kwamen in de knel als iets snel gepubliceerd moest worden."

Wachtrij voor plaatsing persberichten

''Persberichten werden in die tijd in een wachtrij geplaatst waarmee wij niet de gewenste snelheid van publiceren haalden', vertelt Lars. "We wilden kostenbewust werken, een betere workflow, snelheid in publiceren en aansluiting op de bestaande Social Media kanalen hebben. Ik heb toen het stokje opgepakt om te kunnen realiseren dat wij naar de heersende maatstaven op elk moment waar dan ook nieuws te kunnen brengen."

Lars van Straten, Online Communications & Reputation Specialist at KLM
"We hebben een grote stap vooruit gedaan: van 1.0 naar 3.0. Met de PressPage tooling is het 'publish as you speak'".
Lars van Straten, Online Communications & Reputation Specialist at KLM

De kennismaking met het platform van PressPage, nu vier jaar geleden, bleek de uitkomst voor KLM. Binnen onze nieuwe workflow stelt het gebruiksgemak van PressPage ons in staat om met meerdere collega's persberichten te plaatsen. We zijn daarbij ook niet meer afhankelijk van anderen, alles wordt direct aangeboden op onze Newsroom, en daarmee kunnen we de berichten ook direct koppelen aan alle social mediakanalen.' Lars en het communicatieteam zijn enthousiast over de samenwerking met haar newsroom leverancier. 'We worden ontzettend goed door ze geholpen, we waarderen het persoonlijke contact en hun drive. Als we hiaten of verbeterpunten zien, pakken ze die meteen op. Zo houden wij elkaar scherp en leren we veel van elkaar.'

Noodsituaties

Wanneer er sprake is van een emergency situatie is het belangrijk om snel te kunnen handelen in de berichtgeving', verklaart Lars. “Door de schaalbaarheid van het platform, weten we dat in geval van een crisis we gewoon kunnen blijven publiceren zonder dat we ons druk hoeven te maken dat de site niet bereikbaar is of dat het uit de lucht gaat. Dit geeft ons een heel rustig gevoel, zeker in een tijd van crisis waarin het al hectisch genoeg gaat worden.”

Sébastien Willlems, Co-founder and CEO at PressPage
"In samenwerking met KLM hebben we daarom een speciale Emergency Newsroom opgezet, waarheen geswitcht kan worden tijdens een noodsituatie, waardoor zonder problemen alle traffic opgevangen kan worden."
Sébastien Willlems, Co-founder and CEO at PressPage

Resultaten

Het resultaat telt, en ook op dat gebied is KLM zeer te spreken over het nieuwe newsroom platform. Het gebruik heeft KLM een stijgend aantal bezoekers opgeleverd. 'We zien vooral een aanzienlijke stijging in het gebruik van de RSS-feed', legt Lars uit. 'KLM hoopt de stijgende lijn door te zetten om continue verbeteringen door te voeren aan de Newsroom. We hebben een slag gemaakt met de look & feel en hebben de newsroom bewust geleidelijk aangepast op onze wensen. De reacties daarop waren positief.'

In het zoeken naar continue verbeteringen van de newsroom op het gebied van functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en performance ziet Lars in PressPage een waardevolle partij. Het platform wordt continu verbeterd en er is een roadmap die met ons gedeeld wordt. Dat geeft ons een houvast en geeft ons een beeld of wij wellicht moeten bijsturen, aansturen of dat we anders moeten gaan reageren.”

 

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.