Amsterdam,
24
mei
2013
|
15:32
Europe/Amsterdam

NEVIR kennissessie over social newsrooms

De social newsroom: het instrument van de toekomst voor de IRO?

Samen met communicatieadviesbureau Porter Novelli organiseerde PersPagina op 23 mei een bijeenkomst voor leden van de Nederlandse Vereniging voor Investor Relations, om hen te informeren over de mogelijkheden van newsrooms voor beursgenoteerde bedrijven. Veel bedrijven worstelen met een juiste invulling van hun newsroom en de meerderheid biedt geen social media kanaal aan om informatie te delen.

Naast content management zorgt een newsroom ook voor reputatie management: het biedt bedrijven de mogelijkheid om hun eigen berichtgeving te reguleren en grip te krijgen op de beeldvorming door de financiële markt en het publiek.

Samen met communicatieadviesbureau Porter Novelli organiseerde PersPagina op 23 mei een bijeenkomst voor de Nederlandse Vereniging voor Investor Relations. Tijdens deze kennissessie werden leden van NEVIR (investor relations officers en consultants van beursgenoteerde ondernemingen) geïnformeerd over de mogelijkheden van newsrooms voor beursgenoteerde bedrijven; een zeer actueel onderwerp. 
Begin april maakte de Amerikaanse toezichthouder SEC namelijk bekend dat beursgevoelige informatie voortaan ook via social media kanalen als Twitter en Facebook verspreid mag worden, mits bedrijven vantevoren aangeven dat zij deze platforms gaan gebruiken. Hierop volgend gaf persbureau Bloomberg aan dat het voortaan financiële blogs en Twitter-accounts ging opnemen in zijn berichtgeving. Voor Nederlandse bedrijven geldt dat sociale media kanalen ook mogen worden ingezet voor koersgevoelige informatie, nádat deze eerst via een persbericht verspreid is.

Porter Novelli publiceerde eind maart een eigen onderzoek onder 106 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven, waaruit bleek dat de meerderheid van hen geen enkele social media kanaal bood om eigen persberichten, foto’s of video’s te delen. Het persmateriaal en bedrijfsnieuws dat wel wordt aangeboden is meestal statisch en biedt weinig mogelijkheden tot delen. 
Veel bedrijven zoeken naar de juiste invulling van hun newsroom en het inzetten van social media is voor hen vaak een stap te ver. De recente ontwikkelingen vormden voor PersPagina een goede aanleiding om samen met Porter Novelli een bijeenkomst te organiseren voor leden van de NEVIR, om hen te informeren over de mogelijkheden van een corporate newsroom.
 

Juriaan Vergouw, Adviseur digital en social media bij Porter Novelli
Online newsrooms zijn vaak de eerste stop van analisten, bloggers en journalisten om meer te weten te komen over een issue. De newsroom kan een centrale informatiehub met een 'social' karakter worden, om stakeholders stelselmatig te informeren; in goede en slechte tijden.
Juriaan Vergouw, Adviseur digital en social media bij Porter Novelli

Naast content management zorgt een newsroom ook voor reputatie management. Met behulp van een corporate newsroom zijn bedrijven namelijk niet alleen in staat de transparantie te vergroten en hun eigen berichtgeving te reguleren; het biedt hen ook grip op de beeldvorming van een bedrijf en de context van bedrijfsinformatie. Journalisten, analisten en bloggers wachten niet meer op informatie die hen aangeboden wordt, maar gaan zelf op zoek. Het is daarom essentieel voor bedrijven dat zij zelf de uitgever van hun nieuws worden, door bijvoorbeeld ook case studies te publiceren.
 

Over Nevir

De NEVIR behartigt de belangen van investor relations officers van beursgenoteerde ondernemingen en consultants. Haar missie is het creëren van een optimale toegang voor Nederlandse bedrijven op de (internationale) kapitaalmarkt. Ruim 95 % van de AEX-fondsen, bijna 60% van de Midkap en ongeveer 25% van de Smallcap index is vertegenwoordigd bij NEVIR. Vertegenwoordiging en ondersteuning van de activiteiten van de leden vindt daarnaast plaats op alle aspecten die met het vak Investor Relations te maken hebben.

Onderzoek Publicatie Jaarcijfers 2012

06
jun
2013
www.citigateff.nl

Financieel Dagblad: Sociale media als bron van koersbewegingen

11
apr
2013
acceptatie.fd.nl
Over PressPage

PressPage dé toonaangevende leverancier van innovatieve content engagement technologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

Toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld werken met de newsroom technologie van PressPage. In Nederland is PressPage een partner en preferred supplier van de VPRA (brancheorganisatie voor public relations en communicatie-adviesbureaus) en het VMC (Vrouwen in Marketing en Communicatie) netwerk. Internationaal is PressPage partner en preferred supplier van de IPRA (international Public Relations Association) en de CIPR (Chartered Institute of Public Relations).

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, DFDS Seaways, Samsung, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, MTV, Hornbach, Aquafresh, McAfee, het BKR, Eneco, en velen meer.