Amsterdam,
17
oktober
2013
|
15:21
Europe/Amsterdam

Case: De newsroom als campagnesite - SIRE

Eén online verzamelpunt voor informatie en communicatiekanalen.

Het succes van een campagne valt of staat met communicatie. De huidige campagne van SIRE, rond de hulplijn voor mensen zonder psychische ziekte, maakt online gebruik van een newsroom van PersPagina. Het vormt een verzamelpunt voor de kanalen die bij een campagne betrokken zijn, en een ideale hub voor alle informatie. Door de flexibiliteit en de snelheid van het systeem kan informatie snel toegevoegd en gewijzigd worden, en kan men blijven inspelen op de ontwikkelingen, zolang de campagne duurt.

Een publieke campagne heeft de grootste kans van slagen wanneer het onderwerp op een groot draagvlak kan rekenen onder het publiek. Het succes van een campagne valt of staat met de helderheid van de boodschap en de wijze waarop deze boodschap de doelgroep bereikt. De juiste communicatiekanalen zijn dus essentieel.

Momenteel zijn er twee grote landelijke campagnes gaande die online gebruikmaken van een newsroom van PersPagina: één daarvan is de huidige SIRE campagne rond de hulplijn voor mensen zonder psychische ziekte.
Hoe zorgt men ervoor dat een goede campagne ook online succesvol is, en in hoeverre kan een newsroom hieraan bijdragen?

SIRE

Campagnes kunnen erop gericht zijn bepaalde (politieke) processen te beïnvloeden of juist mensen wakker te schudden en een dialoog op gang te brengen. In het geval van SIRE zijn de campagnes altijd gericht op onderwerpen die een bepaalde maatschappelijke impact hebben.

Een goede campagne-site draait om helderheid en vindbaarheid. Alle informatie die de campagne ondersteunt moet op één centrale, goed bereikbare plek te vinden zijn. Wanneer een campagne geen onderdeel uitmaakt van een bestaande website, maar een eigen plek krijgt op internet is er vaak veel meer ruimte om alle argumenten weer te geven. Zo kunnen betrokkenen en geïnteresseerden alle informatie vinden en met elkaar in discussie treden.

Tijd is vaak een issue: aangezien campagnes altijd een beperkte looptijd kennen, soms zelfs minder dan drie maanden, is het essentieel om op korte termijn een zo groot mogelijk bereik te realiseren en dat bereik gedurende de looptijd vast te houden.  

Over PressPage

PressPage is dé toonaangevende leverancier van innovatieve content engagementtechnologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het voor bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

Toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld werken met de newsroom technologie van PressPage. In Nederland is PressPage een partner en preferred supplier van de VPRA (brancheorganisatie voor public relations en communicatie-adviesbureaus) en het VMC (Vrouwen in Marketing en Communicatie) netwerk. Internationaal is PressPage preferred supplier van ICCO (International Communications Consultancy Organisation) en de CIPR (Chartered Institute of Public Relations) en partner van de IPRA (International Public Relations Association).

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, DFDS Seaways, Samsung, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, MTV, Hornbach, Aquafresh, McAfee, het BKR, Eneco, en vele meer.