Amsterdam,
15
juni
2012
|
14:10
Europe/Amsterdam

PersPagina introduceert de Umbrella Newsroom

Newsroom functionaliteit bundelt nieuws van bedrijven met meerdere merken en nieuws thema's.

In ons streven om te blijven voldoen aan de wensen van PR bureaus en haar klanten, lanceert PersPagina vandaag de Umbrella newsroom functionaliteit. De Umbrella newsroom aggregeert alle sociale media releases uit verschillende –en gekoppelde- onderliggende newsrooms. Dit is met name interessant voor grotere bedrijven met meerdere merken of bedrijven waarvoor het interessant is om met thematische newsrooms te werken. De Umbrella newsroom is ontwikkeld in samenwerking met PR bureau Edelman. De oplossing kan vanaf heden uitgerold worden binnen nieuwe en bestaande PersPagina newsrooms.

screenshot umbrella

Thematische newsrooms

Zeer geschikt voor organisaties die nieuws willen bundelen per thema. Kortom, met de Umbrella functionaliteit is het nu mogelijk om afzonderlijke newsrooms te hebben voor bijvoorbeeld financieel-, MVO- of regionaal nieuws.

Een groot voordeel van deze multi-newsroom structuur is de mogelijkheid om specifieke doelgroepen, die meer geïnteresseerd zijn in een bepaald thema, met een aparte, speciaal voor dat thema ingerichte newsroom, te bedienen van nieuws.
Tegelijkertijd worden op het hoogste niveau alle social media releases overzichtelijk gebundeld. 

Branded newsrooms

Voor (holding) bedrijven die over meerdere merken beschikken biedt de Umbrella newsroom functionaliteit de mogelijkheid om het nieuws van verschillende merken, uit verschillende merk newsrooms, te bundelen in een overkoepelende newsroom.
Onderliggende merk newsrooms kunnen haar eigen vormgeving behouden, alsmede gekoppeld blijven aan een eigen domein.

Sébastien Willems, Co-founder en COO van PersPagina
Door de samenwerking met Edelman zijn we in staat geweest om de functionaliteit van de Umbrella newsroom te ontwikkelen en in de praktijk te testen.
Sébastien Willems, Co-founder en COO van PersPagina
Bart Verhulst, Co-founder en CEO van PersPagina
We kiezen ervoor om de tijd te nemen om met partner bureaus goede oplossingen te creëren die aan de behoeften van de moderne communicatieprofessional voldoen. De Umbrella newsroom is zo’n voorbeeld.
Bart Verhulst, Co-founder en CEO van PersPagina
Over PressPage

PressPage is een innovatief PR platform dat gebruik maakt van rijke content en social media om nieuws op een nieuwe manier te presenteren.
De focus van PressPage ligt op het zo makkelijk mogelijk maken van het produceren van volwaardige Newsrooms en Social Media Releases, zodat er snel kan worden ingesprongen op nieuws en de kosten voor een dergelijke productie relatief laag blijven.
PressPage levert haar platform aan toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld.In Nederland is PressPage is een partner en preferred supplier van de VPRA.