Amsterdam,
15
juni
2017
|
11:02
Europe/Amsterdam

Het hele publicatieproces is sneller en efficiënter geworden voor Daimler Polen

Toen het oude systeem voor het creëren en publiceren van persberichten werd opgeheven, werden verschillende lokale Daimlerkantoren met een uitdaging geconfronteerd: er was geen up-to-date systeem meer voor de PR-teams. Daimler Polen was één van de kantoren die de kans greep om een nieuwe tool te implementeren. Het publiceren van nieuws naar hun website werd daarmee makkelijker en minder tijdrovend. “Nu hoeven we niet te wachten tot een persbericht is gepubliceerd, het wordt direct op de website geplaatst.”

Met zelfrijdende auto’s, betrouwbare duurzame opties en andere grote ontwikkelingen in het vooruitzicht, is de automotive-industrie een snelgroeiende en altijd veranderende industrie. Voor merken in deze industrie, zoals Daimler, is het belangrijk om een stabiele representatie van het merk in de media te hebben en te zorgen dat informatie over het bedrijf makkelijk toegankelijk is. “Journalisten hebben geen tijd om op een website te zoeken of en waar nieuwe artikelen zijn gepubliceerd”, aldus Jaroslaw Morawski, verantwoordelijk voor e-commerce en CRM bij Mercedes-Benz Trucks Polen.

Achterhaald systeem

Toen Daimler zich realiseerde dat het oude mediaplatform niet meer aan de eisen voldeed, gingen ze op zoek naar andere oplossingen. Het systeem was ‘volledig achterhaald’ en moest worden vervangen door een nieuw platform. Morawski: “Het oude systeem was niet intuïtief en tevens ingewikkeld.” De mogelijkheden voor een nieuw systeem werden voor de wereldwijde websites geïmplementeerd, maar lokale kantoren moesten zelf op zoek naar een oplossing. Daimler Polen zocht een nieuwe tool en kwam uit bij PressPage.

Morawski ondersteunt zijn collega’s met het maken van persberichten. Hij traint zijn collega’s in het gebruik van PressPage en helpt ze, waar nodig, bij het publiceren van persberichten via het platform. “In het oude systeem moesten we vele manuele stappen ondernemen. Het publiceren van een persbericht kostte veel tijd en fouten waren snel gemaakt.”

Tijdbesparende oplossing

In vergelijking met de oude situatie ziet Morawski veel positieve veranderingen door het gebruik van PressPage. “Hiervoor moest ik de artikelen van de corporate website stuk voor stuk overnemen en checken of deze dezelfde lay-out hadden. Met PressPage worden persberichten automatisch met behulp van een tag op de homepage vertoond, we hoeven niet meer elk artikel handmatig een categorie toe te kennen.” Voor Daimler Polen is het grootste voordeel het gemak waarmee een persbericht in het systeem wordt aangemaakt. “We waren gewend aan veel manuele handelingen, zoals het koppelen van een persbericht aan de navigatie van de site, artikelen toekennen aan specifieke categorieën en het individueel uploaden van elk plaatje. Nu kunnen we makkelijk een persbericht aanmaken en direct op de website publiceren.”

De workflow voor publicaties is sneller en efficiënter geworden door de intuïtieve interface en flexibiliteit van het platform. Morawski: “Wat ook heel belangrijk is voor ons, is dat de newsroom overeenkomt met de corporate identiteit. De template van de newsroom van Daimler Polen is vergelijkbaar met de corporate Daimler Mediasite, omdat dezelfde look & feel is toegepast. Nu hoeven we geen tijd te spenderen aan het creëren van een lay-out voor onze eigen persberichten in de newsroom. Dit zorgt ervoor dat we een consistente online identiteit uitdragen.”

Jarosław R. Morawski, e-commerce & CRM at Mercedes-Benz Poland
We were used to having to do a lot of things manually. Right now we can just easily create a release and publish it directly our website.
Jarosław R. Morawski, e-commerce & CRM at Mercedes-Benz Poland

Blijven verbeteren

Ondanks dat PressPage een optimalisatie van het publicatieproces teweeg heeft gebracht, zoekt Daimler Poland continu naar mogelijkheden om hun voornaamste communicatieplatform te blijven verbeteren. Morawski: “Een van de dingen waar we nu naar kijken is PressPage Mail, zodat we proactief journalisten kunnen informeren over nieuwe persberichten die gepubliceerd zijn. Ondanks dat we Twitter en andere socialmediakanalen gebruiken, is het versturen van e-mailnotificaties een mooie uitbreiding op het huidige proces.”

Het grootste voordeel van het gebruiken van PressPage, is dat het nu veel minder tijd kost om een persbericht te publiceren dan voorheen. Het creëren van een persbericht kost minder tijd, de publicatie staat direct online en de newsroom heeft dezelfde look & feel als de corporate website. Dat laatste was ook één van de redenen om een nieuw systeem te implementeren. “We hoeven nu geen tijd te spenderen aan het manueel creëren van de lay-out van een persbericht.” Morawski en zijn collega’s zijn erg blij met de tijd die wordt uitgespaard door dit nieuwe platform te gebruiken. “Onze collega’s zijn erg tevreden, we hebben alleen maar positieve feedback.”

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.