Amsterdam,
18
april
2013
|
12:00
Europe/Amsterdam

Twitter distributie verbeterd dankzij nieuwe functionaliteit

Twitter nu nog beter te integreren in de newsroom

Nieuwe ontwikkelingen in het PersPagina systeem maken het nu mogelijk om Twitter nog beter te integreren in de newsroom. Zo is er de mogelijkheid tot directe Twitter distributie: bij het publiceren van een nieuw bericht kan automatische verspreiding ervan via Twitter worden ingesteld, zodat de gebruiker daar geen aparte handeling voor hoeft uit te voeren. Deze implementatie is de volgende stap in de continue verbetering van de technologie van PersPagina.

Tot de volgende social media revolutie zich voordoet, is iedereen het er over eens dat Twitter onmisbaar is geworden als communicatiemiddel. Maar wanneer gebruik je Twitter nu het meest effectief? Daarover lopen de meningen vaak uiteen.
Het Amerikaanse social media marketingbedrijf Buddy Media deed vorig jaar een studie naar het twittergedrag van marketeers van grote bedrijven, uiteenlopend van modemerken tot uitgevers; hieruit bleek dat ook deze groep gebruikers worstelt met de juiste toepassing. En dat is zonde.
Zo blijkt dat de hoogste mate van engagement bereikt wordt op zaterdag en zondag, maar de meeste bedrijven versturen meer dan 80% van hun tweets doordeweeks. Ook heeft het weinig zin om 10 of meer tweets per dag te versturen; het kantelpunt bevindt zich bij vier tweets. Overige tips die men uit het rapport kan halen: gebruik absoluut hashtags, maar niet meer dan twee per bericht en voeg een foto toe voor meer interactie.

De code van de ultieme tweet mag dan nog niet gekraakt zijn, nieuwe ontwikkelingen in het PersPagina systeem maken het nu mogelijk om Twitter nog beter te integreren in de newsroom. Allereerst is er de mogelijkheid tot directe Twitter distributie: bij het publiceren van een nieuw bericht kan automatische verspreiding ervan via Twitter worden ingesteld, zodat de gebruiker daar geen aparte handeling voor hoeft uit te voeren.
Daarnaast is er de Mobile User Interface, waarover wij al eerder berichtten. Door de gebruikerservaring van de newsroom te verbeteren, afgestemd voor gebruik op een smartphone en tablet, kan een lezer een newsroom sneller bezoeken en is een bericht beter te lezen.

Sébastien Willems, Co-founder en COO van PersPagina
Doordat onze gebruikers nu een tweet kunnen inplannen bij de publicatie van een social media release wordt hun workflow aanzienlijk verbeterd. De komende maanden zullen wij ook andere platformen op deze manier aansluiten.
Sébastien Willems, Co-founder en COO van PersPagina

Twitter blijft een van de belangrijkste social kanalen, en de implementatie van de Twitter distributie-functie is de volgende stap in de continue verbetering van de technologie van PersPagina. Hiermee zorgen we ervoor dat gebruikers een stap verder zijn in de optimale verspreiding van hun content. 

Over PressPage

PressPage is dé toonaangevende leverancier van innovatieve content engagement technologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

Toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld werken met de newsroom technologie van PressPage. In Nederland is PressPage een partner en preferred supplier van de VPRA (brancheorganisatie voor public relations en communicatie-adviesbureaus) en het VMC (Vrouwen in Marketing en Communicatie) netwerk. Internationaal is PressPage partner en preferred supplier van de IPRA (international Public Relations Association) en de CIPR (Chartered Institute of Public Relations).

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, DFDS Seaways, Barclays, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, MTV, Hornbach, Aquafresh, McAfee, het BKR, Eneco, en vele meer.