Amsterdam,
05
juli
2017
|
12:00
Europe/Amsterdam

Universiteit van Manchester: “Mensen willen de content nu echt delen”

Hoe PressPage de Universiteit van Manchester hielp met het migreren van haar archief en het optimaliseren van haar PR-praktijken.

Samenvatting

Sinds de Universiteit van Manchester gebruik maakt van de PressPage newsroom, is het bezoek via social media fors gestegen. De belangrijkste winst heeft echter betrekking op de dagelijkse werkzaamheden: “Het grootste voordeel van dit platform is hoe gebruiksvriendelijk het is.”

De Universiteit van Manchester is met 40.000 studenten één van de grootste universiteiten van het Verenigd Koninkrijk. Het is ook één van de voornaamste onderzoeksuniversiteiten ter wereld: 25 Nobelprijswinnaars hebben er gewerkt of gestudeerd. Jamie Brown, News & Media Relations Manager, geeft leiding aan een team dat verantwoordelijk is voor het dagelijkse contact met journalisten en het verspreiden van nieuws over onderzoek en studenten. Hij is de beheerder van de online newsroom, die toe was aan een update toen Jamie drie jaar geleden werd aangenomen bij de universiteit.

Verhalen publiceren was een tijdrovende taak

Jamie: “In de jaren hiervoor gebruikten we een CMS dat we zelf hadden ontwikkeld. Met dat oude CMS kostte het erg veel tijd om verhalen te publiceren en de mogelijkheden op het gebied van multimedia waren erg beperkt. We zochten een oplossing die ons in staat zou stellen om makkelijker nieuwsberichten te publiceren met media als video’s en foto’s, en deze eenvoudig via social media te verspreiden.” De oplossing die PressPage aanbood, leek meteen goed te passen: “We hadden strikte merk- en veiligheidsrichtlijnen, maar al onze vereisten werden heel professioneel opgepakt.”

Migreren van 7 jaar aan geschiedenis

Er lag nog wel een andere uitdaging klaar: De Universiteit van Manchester wilde zo’n zeven jaar aan verhalen migreren (het totale archief besloeg meer dan 6.000 artikelen). “Hoewel het een behoorlijke uitdaging leek, werd alles eenvoudig overgezet. Omdat het PressPage platform zo gebruiksvriendelijk is, was het makkelijk om anderen in ons team te trainen in het gebruik ervan. Tijdens de implementatie werden we ook direct bijgestaan door onze toegewezen customer success manager als er iets aan de hand was.”

Gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit

Jamie is erg tevreden over het gebruik van het platform. “Het grootste voordeel van dit platform is hoe gebruiksvriendelijk het is. We hebben mensen uit verschillende teams snel kunnen trainen. Het platform is heel flexibel en mensen willen de content nu echt delen; dat was vroeger niet zo. Het bezoek via social media is fors gestegen, de artikelen worden door een recordaantal mensen gelezen en bezoekers blijven ook langer op een pagina.” Een ander voordeel is dat de nieuwsberichten verrijkt kunnen worden met allerlei soorten media. “Je kunt een video toevoegen, of een fotogalerij of zelfs opties voor delen op social media. PressPage bespaart ons een hoop tijd bij het produceren en publiceren van betere content.”

Samenwerking met PressPage

Jamie spreekt als hij het over PressPage heeft niet van een leverancier, maar van een partner. “De samenwerking is een sleutelfactor geweest in het succes van dit project. Niet alleen reageert PressPage altijd heel snel, we kunnen ook onze eigen ideeën inbrengen en zien ook dat deze ideeën daadwerkelijk opgepikt en geïmplementeerd worden in het platform. Dat heeft ons echt geholpen om onze plannen vorm te geven.”

Natuurlijk houdt het daar niet op en zijn er ook nog verbeterpunten voor de Universiteit van Manchester. “Naar aanleiding van het succes van de wetenschappelijke gemeenschap op Reddit, hebben we ons voorgenomen om meer met dat platform te doen. En we willen ook ons online magazine integreren in onze newsroom, om de verhalen die nu worden gepubliceerd te kunnen verrijken.”

 

Jamie Brown, News & Media Relations Manager at The University of Manchester
De samenwerking is een sleutelfactor geweest in het succes van dit project. Niet alleen reageert PressPage altijd heel snel, we kunnen ook onze eigen ideeën inbrengen en zien ook dat deze ideeën daadwerkelijk opgepikt en geïmplementeerd worden in het platform. 
Jamie Brown, News & Media Relations Manager at The University of Manchester
Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.