Amsterdam,
25
oktober
2016
|
16:00
Europe/Amsterdam

Zo vind en gebruik je trends op social media

Er zijn veel manieren om trends te tracken op social media. Waarom is social media trendwatching belangrijk en hoe ga je te werk?

Met de snelheid van social media en de techniek van smartphones in onze handpalmen, zijn we allemaal in staat om journalistje te spelen. Of onze berichten nu een groot publiek bereiken of niet, op de juiste plaats en op het juiste moment zijn we altijd sneller dan de televisiezenders, laat staan de krant. Grote verhalen als de vliegtuigcrash in de Hudsonrivier en een aardbeving in China werden al breed uitgemeten op Twitter voor traditionele media erover berichtten.

Social media trendwatching

Voor PR-professionals is het van belang om goed en snel op de hoogte te zijn van veelbesproken onderwerpen op social media. Naast de overduidelijke functie van nieuwsgaring, dient trendwatching op social media ook om inzicht te krijgen in de levens van je doelgroep. Kennis van klantbehoeften en –voorkeuren zijn van grote strategische waarde. Je kunt hier als organisatie niet alleen op inspelen via de ontwikkeling van producten en diensten. Door in te haken op trends en toe te voegen aan actuele discussies, kun je constant de interactie met je doelgroep opzoeken.

Sébastien Willems, Co-founder & CEO of PressPage
Door in te haken op trends en toe te voegen aan actuele discussies, kun je constant de interactie met je doelgroep opzoeken.
Sébastien Willems, Co-founder & CEO of PressPage

Tips voor trends op social media

Het zoeken en vinden van trends op social media is gelukkig heel eenvoudig. Laten we de verschillende platformen en bijbehorende tips even puntsgewijs behandelen:

  • Twitter: Eenmaal ingelogd vind je op de homepage een kader met de toepasselijke titel 'Trends'. Standaard krijg je de tailored trends te zien, gebaseerd op je locatie en de accounts die je volgt. Wil je dat tweede element uitschakelen en alleen trends op basis van locatie zien, dan klik je op Change en voer je de gewenste locatie in. Binnenkort is in Nederland ook Twitter Moments beschikbaar, waarin trends worden gevolgd en relevante tweets worden gebundeld in een ‘Moment’. Ook als bedrijf kun je straks je eigen Twitter Moments samenstellen. Een andere optie is om lijsten samen te stellen met accounts waarvan je weet dat ze altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen.
  • Facebook: Een jaar geleden werd Signal geïntroduceerd, een applicatie voor journalisten om trends op Facebook en Instagram te volgen. De aanmeldpagina vermeldt helaas dat we nog (steeds) niet aan de beurt zijn en Amerikaanse gebruikers momenteel voorrang krijgen. Voorlopig zul je het op Facebook dus moeten doen met het liken en volgen van relevante pagina’s. Pas daarbij wel op voor de zogenaamde confirmation bias. De Blue Feed, Red Feed van The Wall Street Journal laat bijvoorbeeld goed zien hoe gekleurd je beeld kan raken als je alleen media aan één specifieke kant van het politieke spectrum volgt.
  • Google: De zoekgigant kan putten uit 40.000 zoekopdrachten per seconde en kan met Google Trends dan ook een actueel overzicht van populaire onderwerpen, gesorteerd op categorie en land. Je kunt hier ook terecht voor trending video’s op YouTube.
  • Instagram en Pinterest: Op de beeldgeoriënteerde media moet je iets proactiever te werk gaan. Pinterest heeft een overzicht van populaire pins, maar voor een actueel inzicht in trends kun je beter Twitter en Google gebruiken. Ben je eenmaal een trend op het spoor, dan kun je op hashtags volgen op Instagram en borden volgen op Pinterest. Op laatstgenoemde heb je ook de mogelijkheid om gelijksoortige beelden te zoeken.
  • Tools: Heb je geen zin en/of tijd om al deze kanalen steeds langs te lopen, maar wel een fear of missing out? Dan zijn er ook de nodige tools die de trends op social media voor je kunnen volgen en analyseren. De keuze hierin is natuurlijk afhankelijk van je budget en precieze wensen. Enkele bekende namen zijn BuzzSumo, Brandwatch en Social Mention.
Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.