Amsterdam,
12
december
2014
|
10:32
Europe/Amsterdam

PressPage introduceert WhatsApp sharing

Nieuws kan nu makkelijk vanuit de newsroom gedeeld worden via WhatsApp.

WhatsApp Messenger is de meest gebruikte app voor het versturen en berichten via mobiel. WhatsApp heeft momenteel meer dan 500 miljoen gebruikers, die samen meer dan 700 miljoen foto's en 100 miljoen video's versturen. Vanaf vandaag maakt PressPage het gebruikers mogelijk om nieuws rechstreeks te delen met vrienden en collega's, zowel indiviueel als in groepen.  

WhatsApp maakt het gebruikers mogelijk berichten uit te wisselen zonder te betalen voor SMS. De app is beschikbaar voor zowel iPhone, BlackBerry, Android, Windows en Nokia, welke zonder problemen naar elkaar kunnen berichten. Dit is mogelijk omdat WhatsApp gebruik maakt van hetzelfde internet data plan als dat gebruikt wordt voor e-mail en surfen op het web. Je blijft dus zonder extra kosten in contact met je vrienden!  

Daarnaast kan je via WhatsApp onbeperkt groepen aanmaken, afbeeldingen, video's en audio berichten versturen. 

 

Tim van den Tempel, Co-founder & CTO
WhatsApp is enorm populair daar het makkelijk op verschillende mobiele operating systemen te installeren is en het gebruik uiterst simpel is. Doordat het zo'n populair kanaal is, was het voor ons ook een must om het nieuws van onze klanten via dit medium te kunnen laten delen.
Tim van den Tempel, Co-founder & CTO

WhatsApp groter dan Twitter en Facebook

WhatsApp CEO Jan Koum stelt in april 2013 dat het bedrijf meer gebruikers telt dan Twitter, welke 200 miljoen maandelijkse gebruikers claimt te hebben. Ter vergelijking met Facebook geeft WhatsApp aan ruim 18 miljard berichten per dag te verwerken, terwijl dit bij Facebook slechts 10 miljard berichten zijn. 

PressPage's WhatsApp deelfunctie

De nieuwe WhatsApp deelfunctie van PressPage is een snelle, effectieve en functionele manier om vanuit de newsroom op je mobiel nieuwsberichten snel en makkelijk te delen naar individuen en groepen. 

 

Over PressPage

PressPage is een toonaangevende leverancier van innovatieve content sharing technologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, Regus, Samsung, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Booking.com, Heinz, Vodafone, Panasonic, T-Mobile, WE Fashion, Aegon, Avero, Centraal Beheer, het BKR, Eneco, ASN Bank, Allsecur, wehkamp.nl, AVRO Tros, Jumbo, MasterCard, TMG, Nederlandse Staatsloterij en velen meer.