Amsterdam,
03
november
2015
|
16:58
Europe/Amsterdam

Development Report Q3 2015

Hoewel de zomer (zoals altijd) veel te snel voorbijvloog, is het onze developers toch gelukt om weer een hoop aan het platform te verbeteren. Een overzicht!

Het juiste beeldmateriaal

Het is niet altijd even eenvoudig om geschikt en relevant beeldmateriaal bij publicaties te vinden. Bij gebrek aan beeld wordt de publicatie vaak uitgesteld, wat natuurlijk een zeer onwenselijke situatie is. Om deze reden hebben we besloten om de beeldbank van BigStock in PressPage te integreren. Gebruikers hebben nu de beschikking over 28 miljoen beelden voor het geval eigen beeldmateriaal even niet voorhanden is. Natuurlijk weten ook wij dat ‘stockbeelden’ een slechte reputatie hebben, en we beweren hiermee ook niet dé oplossing voor het hele probleem te hebben gevonden. Maar de mogelijkheid om beelden uit de beeldbank direct toe te voegen aan een release, kan wel degelijk een toegevoegde waarde zijn ter verbetering van de workflow en als redding in noodgevallen. We hebben hier al verschillende voorbeelden van gezien en positieve feedback gekregen.

Hieronder een aantal voorbeelden van stockbeelden die ons al eens uit de brand hebben geholpen:

Laat video het werk doen

De vernieuwde Media Manager bevat ook ondersteuning voor videomateriaal, zodat onze gebruikers nu ook hun video’s eenvoudig kunnen terugvinden en beheren. Video’s kunnen hiermee makkelijk hergebruikt worden, wat duplicatie voorkomt. Daarnaast kan de meta-informatie van een video snel en eenvoudig aangepast worden, zonder te hoeven zoeken naar de newsroom of release waarin deze gebruikt is. Dit alles komt het bestandsbeheer in de Media Library natuurlijk ten goede. Door middel van tags kunnen video’s nu op dezelfde manier gezocht en gefilterd worden als stilstaande beelden en documenten. Stuk voor stuk nieuwe toepassingen die de gebruiksvriendelijkheid verbeteren en het mediabeheer verder stroomlijnen.

API’s verbinden de wereld

Onze back-end developers hebben hard gewerkt aan de nieuwe API, specifiek aan de statistieken en functionaliteit om releases te beheren. In het vierde kwartaal zullen zij de statistiekpagina’s in de PressPage Manager herinrichten om de nieuwe API te gebruiken. Als gevolg hiervan zullen we zowel de precisie als de performance/snelheid zien verbeteren. Het volgende actiepunt op de roadmap is dan het uitbreiden van de API met distributiefunctionaliteit.

Voor meer informatie over verwachte nieuwe features kun je de roadmap raadplegen, via het menu rechtsboven na het inloggen. Met eventuele vragen kun je zoals altijd terecht bij onze klantenservice.

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.