Amsterdam,
23
januari
2017
|
07:06
Europe/Amsterdam

Development Report Q4 2016

Een productief eind van een geweldig jaar

In het laatste kwartaal van een bijzonder enerverend jaar voor PressPage, hebben we een groot aantal nieuwe features toegevoegd aan zowel het distributie- als het publicatiegedeelte van ons platform. Hieronder een overzicht van de meest in het oog springende voorbeelden.

PressPage Mail

Het beheren van contactpersonen en het creëren en verzenden van e-mailcampagnes kan nu direct vanuit PressPage gedaan worden. Deze premium upgrade is onderdeel van ons doorlopende project om alle publicatiemogelijkheden en -kanalen te centraliseren. Een greep uit de recent toegevoegde functionaliteiten:

  • De mogelijkheid om de verzending van e-mailcampagnes in te plannen

  • Een Subscribe-module die aan newsrooms en releases kan worden toegevoegd, zodat bezoekers zich kunnen aanmelden voor e-mailcampagnes

  • Statistieken in de Manager die campagnedata weergeven (verzonden, geopend, geklikt, gebouncet, uitgeschreven)

Meer controle

Verschillende andere updates hebben onze klanten nog meer controle gegeven over hun platform. Met de nieuwe Button-module kunnen gebruikers knoppen aanmaken met links naar interne en externe pagina’s. De buttons kunnen uit tekst of beeld bestaan, de links kunnen in het huidige of in een nieuw venster worden geopend, en via drag and drop op de juiste plek geplaatst worden.

In de PressPage Manager kunnen releases nu van een embargo worden voorzien door ze te beschermen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Bij het openen van een multimedia-item in de Media Manager wordt nu een button getoond die terug linkt naar de release waarin het item voor het laatst gebruikt is. De Audio-module is herschreven naar een HTML 5-versie voor betere audio-ondersteuning en om de functionaliteit meer toekomstbestendig te maken.

Distributie via Twitter

Ten slotte hebben we twee nieuwe features geïmplementeerd om de distributie via Twitter te verbeteren. De URL-verkorter kan nu aan- en uitgezet worden om ook het gebruik van originele, beter herkenbare URL’s in tweets mogelijk te maken. Daarnaast kunnen metadata van Twitter Cards nu ingeschakeld worden voor alle releases. Indien geactiveerd, wordt bij het tweeten van een release een Twitter Card gegenereerd.

 

 

Zoals altijd kun je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen door de roadmap te bekijken, rechtsboven in het PressPage Manager menu!

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.