Amsterdam,
17
februari
2014
|
14:32
Europe/Amsterdam

Elk bedrijf moet een goede newsroom hebben

Een goede newsroom is voor bedrijven geen ‘nice to have’ meer, maar een ‘must have’. Het Nederlandse PressPage ontwikkelde een innovatieve content-sharingtechnologie, die wereldwijd wordt gebruikt.     

We leven in een tijdperk waarin door de macro-economische en razendsnelle technologische ontwikkelingen de verhoudingen in de mediawereld veranderen. Paid media – de traditionele uitgevers – hebben het moeilijk omdat er steeds minder advertenties worden verkocht. Hun businessmodel komt onder vuur te liggen en de content creators (journalisten) zijn de eerste personen die worden ontslagen. Pr-mensen bij bedrijven en bureaus kunnen hun persberichten dus niet meer kwijt en je moet echt van goede huize te komen om earned media te krijgen. Natuurlijk zijn er de sociale media, maar dat is niet het eigen kanaal en je hebt er dus ook geen controle over.

Het model van owned media is daarom zeer belangrijk. Je eigen nieuws publiceren voor je klanten, medewerkers, op een transparante manier en aan te kleden zoals jij dat zelf wilt. Vervolgens kan je deze informatie distribueren via eigen en sociale kanalen, maar je bent er niet afhankelijk van. Dat is het idee achter een moderne newsroom, die volgens Bart Verhulst, co-founder & ceo van PersPagina (PressPage) in deze tijd onontbeerlijk is voor bedrijven, of ze nu multinational of mkb zijn.

‘Om nieuws beter te verspreiden richten organisaties steeds vaker social newsrooms in als onderdeel van een contentstrategie. Een persbericht publiceren via de eigen corporate website bestaat natuurlijk al veel langer. Maar de gebruikelijke content-managementsystemen zijn heel ingewikkeld en geven de communicatieafdeling geen directe controle over het publicatieproces. Ook is een persbericht in PDF niet optimaal vindbaar voor Google, dus op lange termijn niet zichtbaar.’

Bart Verhulst, Co-founder en CEO van PressPage
#Newsroom: een professionele omgeving waarmee uw organisatie in staat is content optimaal te regisseren richting haar stakeholders
Bart Verhulst, Co-founder en CEO van PressPage

Aandachtseconomie

Verhulst (41) kwam met twee compagnons – twintigers en echte whizzkids – op het idee een newsroom te maken die meegaat met de tijd, volledig geïntegreerd met de onlinekanalen die je hebt. Een perspagina dus waarop de communicatiepersoon binnen een bedrijf zelf op simpele wijze kan posten en van daaruit berichten kan verspreiden via alle digitale kanalen van het bedrijf.Verhulst: ‘Het bijzondere was dat zoiets op deze wijze niet bestaat. Daarmee zijn we echt de eerste.

’PressPage is geen webbouwer, maar heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve content-sharingtechnologie die aan de basis staat van een social newsroom, virtueel perscentrum, of mediahub.De technologie wordt inmiddels al gebruikt door grote multinationals en internationale pr-bureaus, maar ook door kleinere spelers. ‘Het is mooi om te zien hoe het zich als een olievlek verspreidt. We worden spontaan benaderd door echt grote spelers die ook graag een dergelijke newsroom willen.’Hij noemt een aantal klanten:, Samsung, ASN Bank, Vodafone, booking.com, Unicef, KLM, Ogone ,Regus, MasterCard, Coolblue, TMG, Aegon en WE Fashion. ‘We hebben dus heel veel A-merken, maar zeker ook kleinere spelers die op een voordelige, maar effectieve manier zichtbaar willen zijn.’

Ook al is PressPage een Nederlands bedrijf, Verhulst ziet de virtuele newsroom niet als een Nederlands maar als een wereldwijd fenomeen. Daarom heeft zijn bedrijf inmiddels ook kantoren in Chicago en Londen. En daar zal het niet bij blijven. ‘In deze aandachtseconomie moeten álle bedrijven vaker zelf nieuws maken en verspreiden; het bedrijfsnieuws moet waar en wanneer dan ook vindbaar en beschikbaar zijn. Daarnaast willen ze de regie behouden over hun eigen content. Een goede newsroom is daarvoor de beste oplossing.’

Over PressPage

PressPage dé toonaangevende leverancier van innovatieve content engagement technologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

Toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld werken met de newsroom technologie van PressPage. In Nederland is PressPage een partner en preferred supplier van de VPRA (brancheorganisatie voor public relations en communicatie-adviesbureaus) en het VMC (Vrouwen in Marketing en Communicatie) netwerk. Internationaal is PersPagina partner en preferred supplier van de IPRA (international Public Relations Association) en de CIPR (Chartered Institute of Public Relations).

PersPagina levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, DFDS Seaways, Samsung, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, MTV, Hornbach, Aquafresh, McAfee, het BKR, Eneco, en velen meer.