Amsterdam,
02
juli
2014
|
12:40
Europe/Amsterdam

Klant aan het woord: 4 vragen aan Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht maakt sinds anderhalf jaar gebruik van een newsroom van PressPage. Wat zijn de ervaringen tot nu toe? Welke invloed heeft de newsroom gehad op de bereikcijfers? Wij legden vier vragen voor aan persvoorlichter Roy Keeris.

Waarom is een newsroom belangrijk voor de Universiteit Utrecht?

‘Wij hebben lang gebruik gemaakt van een eigen systeem, maar kregen behoefte aan extra mogelijkheden. We wilden foto’s en video’s toevoegen en de koppeling naar social media vereenvoudigen. PressPage bood een makkelijke manier om dat te doen. De newsroom vergemakkelijkt het delen van content en vergroot daarmee het bereik ervan. Ons beleid is om alle content zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van onze doegroep; die vragen bijvoorbeeld steeds vaker om een foto. Met de newsroom zetten we die eenvoudig klaar voor ze.’

Welke rol heeft de newsroom in jullie communicatiestrategie?

‘Wij willen drie dingen doen met onze communicatie. Allereerst willen we onze reputatie versterken, onder andere door ons nieuws beter te verspreiden. Daarnaast willen we dat nieuws graag visualiseren. Ten derde streven we ernaar de nieuwste technologieën te gebruiken in onze communicatie. De newsroom van PressPage biedt al deze mogelijkheden.’

Welke resultaten hebben jullie geboekt met de newsroom?

Roy Keeris, persvoorlichter Universiteit Utrecht
We zijn zeer tevreden met de resultaten. We maken sinds oktober 2012 gebruik van de newsroom, en onze bereikcijfers zijn sindsdien in een constante lijn omhoog gegaan. We krijgen ook zeer positieve feedback vanuit de doelgroep; ook van journalisten.
Roy Keeris, persvoorlichter Universiteit Utrecht

Hoe bevalt de samenwerking met PressPage?

‘Heel goed! Als we ergens mee zitten, krijgen we heel snel een reactie, vaak al binnen tien minuten. Als we suggesties voor aanpassingen of verbeteringen hebben, neemt PressPage die ook graag en serieus in overweging. Dat werkt natuurlijk heel prettig.’

Een goede newsroom blijkt essentieel voor educatieve instellingen

PressPage levert de newsroom technologie voor veel educatieve instellingen zoals de State University of California, Nyenrode Business Universiteit, Columbia College Chicago, New Business School Amsterdam, Universiteit Utrecht, en Fontys Hogescholen.

Vakblad Communicatie analyseerde onlangs 6 online newsrooms van Nederlandse ondernemingen, waaronder ook educatieve instellingen.‚Äč De toegevoegde waarde van een newsroom kan enorm zijn. Download het artikel in pdf, of scroll door onderstaande Slideshare.

State University of California: Newsroom sleutelrol bij crisis

Tijdens natuurbranden in California werden de colleges en diploma-uitreiking van de State University of Califormia onmogelijk gemaakt, studenten konden door middel van de berichtgeving op de newsroom van de universiteit constant op de hoogte gehouden worden omtrent de gevaren en aangpast lesrooster. Lees hier het volledige verhaal.

Onderstaand voorbeelden van andere universitaire newsrooms:

Over PressPage

PressPage is een toonaangevende leverancier van innovatieve content sharing technologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, Regus, Samsung, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, Vodafone, MTV, Hornbach, T-Mobile, WE Fashion, Aegon, Avero, Centraal Beheer, het BKR, Eneco, ASN Bank, MasterCard, TMG, Nederlandse Staatsloterij en velen meer.