Amsterdam,
24
juni
2015
|
11:54
Europe/Amsterdam

Newsroom geeft KNRM kortere lijn naar de pers

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) verspreidt haar nieuwsberichten sinds kort via een newsroom van PressPage. De newsroom is al bij twee belangrijke persmomenten van toegevoegde waarde gebleken. Wij spraken kort met woordvoerder Kees Brinkman van de KNRM.

De KNRM en de Nederlandse pers waren al geen vreemden van elkaar. ‘Er is altijd genoeg belangstelling van de media’, zegt Kees Brinkman. De reddingsacties van de KNRM kunnen altijd op veel sympathie en publiciteit rekenen. Toch ziet de organisatie veel toegevoegde waarde in de eigen online newsroom. ‘We willen proactief naar buiten treden over onze reddingen en andere bijzondere gebeurtenissen’, aldus Brinkman. ‘Met de newsroom hebben we een vaste plek voor de pers om ons nieuws en beeldmateriaal te vinden.’

Kees Brinkman, woordvoerder KNRM
We willen proactief naar buiten treden over onze reddingen en andere bijzondere gebeurtenissen. Met de newsroom hebben we een vaste plek voor de pers om ons nieuws en beeldmateriaal te vinden.
Kees Brinkman, woordvoerder KNRM

Goede ondersteuning

Sinds de lancering is de newsroom al tweemaal van toegevoegde waarde gebleken. Koningin Máxima doopte een nieuwe reddingboot, en de KNRM redde twee bruinvissen uit staande netten in de Noordzee. Brinkman: ‘De ervaringen zijn goed. De newsroom is goed vindbaar en trekt veel bezoekers.’

Ook over de samenwerking met PressPage is Brinkman erg te spreken. ‘Vanaf het eerste contact voelde het al goed. De newsroom is bijzonder gebruiksvriendelijk en PressPage biedt goede ondersteuning.’ Brinkman kijkt met vertrouwen uit naar de verdere ontwikkeling van de newsroom. ‘Als we aanpassingen willen, zijn er ook veel mogelijkheden om die door te voeren. PressPage ziet deze ook echt als verbeteringen, wat de samenwerking erg prettig maakt.’

Over PressPage

PressPage dé toonaangevende leverancier van innovatieve content engagement technologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

Toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld werken met de newsroom technologie van PersPagina. In Nederland is PersPagina een partner en preferred supplier van de VPRA (brancheorganisatie voor public relations en communicatie-adviesbureaus) en het VMC (Vrouwen in Marketing en Communicatie) netwerk. Internationaal is PressPage partner en preferred supplier van de IPRA (international Public Relations Association) en de CIPR (Chartered Institute of Public Relations).

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, DFDS Seaways, Samsung, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, MTV, Hornbach, Aquafresh, McAfee, het BKR, Eneco, en velen meer.