Amsterdam,
05
september
2013
|
11:34
Europe/Amsterdam

Optimaliseer content strategie met Slideshare

Het platform is uitgegroeid tot 's werelds grootste professionele content sharing community.

Slideshare is uitgegroeid tot 's werelds grootste professionele content sharing community, met meer dan 60 miljoen maandelijkse gebruikers die hun presentaties toegankelijk maken voor een groot publiek. Slideshare heeft de belangrijkste kenmerken van een social media platform, zoals de mogelijkheid om gebruikers te volgen en presentaties te 'favoriten' en te delen.
Het gebruik van Slideshare voor presentaties kan zorgen voor een SEO boost vanwege de hoge ranking in zoekmachines en het feit dat alle geüploade presentaties zijn geïndexeerd. Het embedden van Slideshare presentaties in newsrooms en releases kunnen extra verkeer opleveren. De presentaties kunnen geoptimaliseerd worden met behulp van tags en keyword-rich titels.

Toen Slideshare in 2006 werd geïntroduceerd, werd het door sommigen bestempeld als 'De Youtube van Powerpoint'. Het platform is sindsdien uitgegroeid tot 's werelds grootste professionele content sharing community, waarmee gebruikers hun PowerPoint, Keynote en OpenOffice presentaties kunnen delen en embedden. LinkedIn kocht Slideshare vorig jaar mei voor niet minder dan $119 miljoen.

60 miljoen maandelijkse bezoekers

Door SlideShare te gebruiken voor je presentaties maak je deze openbaar en toegankelijk voor een groot publiek. In mei van dit jaar kondigde het platform aan 10 miljoen uploads te hebben bereikt, waarvan 31% afkomstig van Europese gebruikers. Slideshare heeft maandelijks gemiddeld 60 miljoen bezoekers, die goed zijn voor een indrukwekkende 130 miljoen pageviews! Ondanks deze indrukwekkende cijfers wordt Slideshare nog door weinigen gebruikt als marketing tool. In een recent onderzoek, uitgevoerd door Amerikaanse business development group RSW/US in samenwerking met Adweek, zei slechts 21% van de bureau's Slideshare te gebruiken als een manier om business leads te genereren.

Social media kenmerken

Slideshare past bij de moderne manier van werken doordat het de nadruk legt op een breed scala aan content, en de belangrijkste kenmerken van een social media platform heeft: mensen kunnen een bepaald bedrijf volgen om up-to-date te blijven en ze kunnen presentaties 'favoriten' en delen. Gebruikers die kiezen voor een pro-account krijgen volledige toegang tot analytics, wat zeer nuttig kan zijn voor lead generation.

 

Slideshare in de newsroom

Het gebruik van presentaties biedt een extra kans om verkeer naar uw newsroom te brengen; Slideshare kan een SEO boost geven vanwege de hoge rankings in de zoekmachines, en alle slides die naar de site geüpload worden zijn geïndexeerd. Gebruikers kunnen hun presentaties optimaliseren zoals zij met andere content zouden doen, met behulp van tags en keyword-rich titels.

Over PressPage

PressPage is dé toonaangevende leverancier van innovatieve content engagementtechnologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het voor bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

Toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld werken met de newsroom technologie van PressPage. In Nederland is PressPage een partner en preferred supplier van de VPRA (brancheorganisatie voor public relations en communicatie-adviesbureaus) en het VMC (Vrouwen in Marketing en Communicatie) netwerk. Internationaal is PressPage preferred supplier van ICCO (International Communications Consultancy Organisation) en de CIPR (Chartered Institute of Public Relations) en partner van de IPRA (International Public Relations Association).

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, DFDS Seaways, Samsung, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, MTV, Hornbach, Aquafresh, McAfee, het BKR, Eneco, en velen meer.