Amsterdam,
15
september
2017
|
09:41
Europe/Amsterdam

VELUX: “We hebben een sterk digitaal venster op de wereld nodig”

VELUX Group is een internationaal bedrijf wat dakramen en skylights produceert om een betere leefomgeving voor hun klanten te creëren. Het hoofdkantoor zit in Denemarken. Met vestigingen in 40 landen heeft VELUX een toekomstgericht PR-platform nodig wat de ruimte geeft om effectieve en consistente berichtgeving te verzorgen naar verschillende stakeholders.

We spraken met Kathrine Westermann en Carsten Suhr over de uitdagingen die VELUX Group in het medialandschap is tegengekomen en hoe zij PressPage gebruiken om deze het hoofd te bieden.

Een social media newsroom wat hun bereik verstevigd

VELUX Group voelde de snelle veranderingen in het medialandschap aan en realiseerde zich vier jaar geleden dat de oude newsroom niet meer up-to-date was. Het systeem was achterhaald en zou de toekomstige behoeften van het PR-team niet aankunnen.

Met steeds minder journalisten die bij nieuwsorganisaties werken, minder mensen die verhalen kunnen schrijven en een grote beweging richting social media, was de strategie van het sturen van persberichten naar journalisten echt voorbij. VELUX Group had een content hub nodig dat alle corporate stakeholders, klanten en journalisten op een centrale plek zou verzamelen. Voor VELUX Group kwam PressPage toen in beeld als potentiële oplossing.

Het PressPage platform heeft geholpen twee centrale doelen van de persafdeling te verenigen: persrelaties en bereik via social media. De integratie van het platform met social media heeft het bereik van VELUX Group versterkt. Het geeft de mogelijkheid om de newsroom te gebruiken als campagnecentrum waarvandaan content wordt gepubliceerd en webverkeer naar een locatie terug te leiden. Voor Katharine Westermann is “de newsroom zoveel meer in lijn met hoe we tegenwoordig naar buiten treden [...]. Het geeft ons de mogelijkheid om via vele kanalen te communiceren en het heeft de afstand tussen ons en onze klanten verkleind, dat is een groot voordeel.”

Kathrine Westermann, Media Relations Manager, The VELUX Group
We hadden een digitaal venster naar de wereld en onze voornaamste doelgroep, de pers, nodig. Het hebben van een digitale newsroom is cruciaal om een sterk bereik richting de media te hebben.
Kathrine Westermann, Media Relations Manager, The VELUX Group

Een samenhangende wereldwijde PR-strategie

Ondanks dat VELUX Group met slechts een newsroom voor het hoofdkwartier startte, zijn er nu 14 individuele VELUX newsrooms in Europa en Noord-Amerika live die gebruik maken van het PressPage-platform. Een significante factor om voor PressPage te kiezen voor de wereldwijde PR-strategie was omdat de corporate branding kan worden toegepast op alle nationale newsrooms. Westermann legt uit: “De newsrooms reflecteren ons merk en zijn volledig in lijn met onze corporate identiteit, wereldwijde website en onze nationale websites.” Met PressPage beheert elk nationale team de eigen content, terwijl het bedrijf een consistente brand message via elke newsroom laat zien.

Westermann legt uit dat ze nu kunnen kijken naar hun wereldwijde strategie en gemakkelijk kunnen besluiten om “de mediaresultaten van een specifiek land te boosten”. Nadat de nationale kantoren in Polen, Nederland en Frankrijk PressPage zijn gaan gebruiken in hun PR-workflow, hebben ze andere regio’s in de VELUX Group het platform aangeraden.

PressPage als een Partner

Carsten Suhr, Senior Digital Business Strategy Manager bij VELUX Group, was betrokken bij het proces om de voorwaarden voor de newsroom te bepalen en het selecteren van een newsroomplatform.

VELUX is blij met de samenwerking met PressPage. De feedback die zij gaven tijdens de onboarding en na de lancering van de newsroom zijn serieus genomen en bepaalde input heeft geleid tot aanpassingen van het platform. “PressPage was een logische keuze voor een newsroom-oplossing, ook als het gaat om de samenwerking. PressPage kijkt op een heel prettige manier naar development en innovatie.” legt Suhr uit. PressPage leunt op de input van klanten om prioriteit te geven aan de ontwikkeling van features en aanpassingen aan het platform. VELUX ziet dit als een belangrijk voordeel in het proces.

Hij vervolgt “voor VELUX is PressPage een partner, geen leverancier. Het gaat niet alleen om het hebben van een geweldige newsroom, het gaat ook om goede support tijdens het uitrollen van de newsroom en goede service. PressPage geeft training en ondersteuning aan ons media relations team die het platform gebruiken. Je hoeft niet naar je lokale IT-afdeling te gaan om de interne PR-mensen te helpen, je hebt een toegewijd PressPage support team wat onze staf continue bijstaat.”

Carsten Suhr, Senior Digital Business Strategy Manager at The VELUX Group
Voor VELUX is PressPage een partner, geen leverancier. Het gaat niet alleen om het hebben van een geweldige newsroom, het gaat ook om goede support tijdens het uitrollen van de newsroom en goede service. 
Carsten Suhr, Senior Digital Business Strategy Manager at The VELUX Group

Flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid

Voor Westermann en Suhr was het de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid wat een groot verschil heeft gemaakt. Het oude content management systeem was arbeidsintensief en onnodig complex. Het VELUX team moest de persberichten naar een externe partij sturen om ze te laten publiceren. Carsten Suhr legt uit dat “in het lange aanbestedingsproces bleek dat één van de belangrijkste punten voor ons is dat we zelf de volledige controle hebben over het publicatieproces.”

Het gebruiken van PressPage heeft dit veranderd, het heeft het media relations team de volledige controle gegeven en de mogelijkheid om te besluiten hoe de content flow eruit moet zien. Zij kunnen de berichten in de newsroom op elk moment aanpassen, zonder hulp van buitenaf.

Naast de gebruiksvriendelijkheid en de vrijheid in het publicatieprocess, geeft het platform veel inzicht in de resultaten van de newsroom. Het PR-team hoeft niet langer in ingewikkelde Google Analytics-rapporten te duiken om inzicht te krijgen in hun resultaten. Met het gebruik van de Statistieken-module van PressPage kan het team inzicht vergaren en gelijk hun digitale content optimaliseren.

 

Over PressPage

PressPage ontwikkelt een toonaangevend SaaS PR-platform met aanvullende services voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Het stelt bedrijven in staat om rijke content op een slimme manier te presenteren en te verspreiden, en geeft vervolgens direct inzicht in de resultaten. Zo helpt PressPage PR-professionals hun dagelijkse werk effectiever en efficiënter uit te voeren.