Amsterdam,
08
mei
2013
|
14:53
Europe/Amsterdam

Verrijk uw verhaal met infographics

PersPagina maakt optimaal gebruik van infographics nu mogelijk

PersPagina heeft de infographic-module geoptimaliseerd, zodat gebruikers infographics nog beter in hun releases kunnen integreren. Gebruikers kunnen een aangepaste titel toevoegen en de embedding van de infographic door lezers mogelijk maken. Het opnemen van een infographic in een social media release is om verschillende redenen gunstig: het combineert beeld en tekst om een ​​verhaal te vertellen in een snel verteerbaar formaat en het kan meer traffic genereren, aangezien lezers infographics graag delen op social media.

Laatste nieuws:

Ook Slideshare, hét kanaal om presentaties online te hosten en te delen, heeft tegenwoordig een speciale player waarmee infographics optimaal kunnen worden weergegeven.

Klik voor grote versie
infographic
Deel deze infographic via social media of op uw site

Een foto zegt meer dan duizend woorden, zoals het gezegde gaat, maar wat als je de impact van een aansprekend beeld wil, zonder die duizend (of, bij voorkeur, minder) woorden weg te laten? Infographics worden steeds populairder, en dit is niet zonder reden. Een infographic neemt (grote hoeveelheden) data en presenteert deze in een visueel steno. Het is een efficiënte manier om beeld en tekst te combineren tot een compact verhaal in een ‘snel’ format. En, als het goed gedaan is, maakt het de boodschap visueel een stuk aantrekkelijker.

Het toevoegen van infographics aan releases of blogposts heeft verschillende voordelen. Allereerst worden ze snel en makkelijk gelezen; de lezer die weinig tijd heeft kan met een infographics uw content 'scannen' zonder de belangrijkste informatie te missen. Daarnaast kan het uitvoerige of complexe verhalen vaak vereenvoudigen door ze te visualiseren. Aangezien de meeste mensen visueel ingesteld zijn, kan een combinatie van tekst en pakkende beeld helpen uw boodschap beter over te brengen.

Een ander belangrijk feit is dat mensen graag infographics delen op sociale media. Social media kanalen zoals het steeds populairder wordende Pinterest, maken het delen van een infographic een fluitje van een cent; door ze onderdeel te maken van uw content marketing kunt u uw traffic opvoeren. 

 

Gregory Zschuschen, Sales Director Benelux
Met deze nieuwste innovatie houdt PersPagina zich aan de belofte om de laatste ontwikkelingen op het gebied van visuele verrijking toegankelijk te maken voor gebruikers.
Gregory Zschuschen, Sales Director Benelux

Omdat wij ernaar streven onze gebruikers optimaal te laten profiteren van alle voordelen die infographics te bieden hebben, hebben wij onze infographic-module verbeterd. Inforgraphics kunnen nu worden opgenomen in de release zelf of toegevoegd worden aan de module-kolom rechts of links. Gebruikers kunnen een aangepaste titel toevoegen en de embedding van de infographic door lezers en andere geïnteresseerden gemakkelijk aan- of uitschakelen.

Omdat infographics vaak verticaal worden vormgegeven laat de module een fragment zien. Op deze manier kunnen zelfs zeer lange infographics, zoals degene die hierboven wordt getoond, in een release worden opgenomen zonder misvormingen.

Over PressPage

PressPage is dé toonaangevende leverancier van innovatieve content engagementtechnologie voor het opzetten van social media newsrooms, virtuele perscentra en media hubs. Onze technologie maakt het voor bedrijven mogelijk gebruik te maken van rijke content om boodschappen op een nieuwe manier te presenteren en te verspreiden op sociale netwerken en optimaal vindbaar te maken voor zoekmachines.

Toonaangevende PR- en communicatiebureaus over de hele wereld werken met de newsroom technologie van PressPage. In Nederland is PressPage een partner en preferred supplier van de VPRA (brancheorganisatie voor public relations en communicatie-adviesbureaus) en het VMC (Vrouwen in Marketing en Communicatie) netwerk. Internationaal is PressPage partner en preferred supplier van de IPRA (international Public Relations Association) en de CIPR (Chartered Institute of Public Relations).

PressPage levert de online newsrooms voor o.a.: HAK, DFDS Seaways, Samsung, UNICEF, Colgate, ANWB, Coolblue, Nokia, Booking.com, Heinz, MTV, Hornbach, Aquafresh, McAfee, het BKR, Eneco, en vele meer.